Σε πανστρατιά κατά της κυβέρνησης καλεί τους πολίτες ο Αλ. Τσίπρας

Σε πανστρατιά κατά της κυβέρνησης καλεί τους πολίτες ο Αλ. Τσίπρας

-«Πρέπει να μπει τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη»…

Το χαρτί της πολιτικής αλλαγής επισείει ο Αλ. Τσίπρας σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει α­ντικυβερνητικό ρεύμα στην κοινωνία, που σταδιακά θα οδηγήσει στην αναδιάταξη των δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αρχικά με τη μείωση της απόστασης που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια με την πλήρη ανατροπή. «Πρέπει να μπει επιτέλους τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηλεία. Κάλεσε δε τους πολίτες «να υψώσουν ανάστημα» απέναντι στην κυβέρνηση!

Στην παρούσα φάση τουλάχιστον, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να προτάσσει το δόγμα του εκθρονισμού της κυβέρνησης και όχι της επιστροφής του κόμματός του στην εξουσία. Η επιλογή της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι σχεδόν αναγκαστική, καθώς διαπιστώνει ότι είτε οι θέσεις-προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν… συγκινούν τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, είτε –στην καλύτερη περίπτωση– λόγω… συνθηκών (Μέσα Ενημέρωσης) δεν φτάνουν στον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας. Εξ ου κι οι προσπάθειές του επικεντρώνονται στην πολιτική απαξίωση της κυβέρνησης και στην αποδόμηση του πρωθυπουργικού προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη.
Αιχμή του δόρατος τα θέματα της ενέργειας και της ακρίβειας, τα οποία ούτως ή άλλως πλήττουν περισσότερο τους πολίτες και τροφοδοτούν το κύμα οργής και δυσαρέσκειας.

Το τελευταίο διάστημα, η αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ενώ διανθίζεται από βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως, π.χ., «πλιάτσικο», «προστάτης των καρτέλ» κ.ά. Γεγονός που κάνει ορισμένους να μιλούν για «τοξική αντιπολίτευση». «Τοξική είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση», απαντούν από την Κουμουνδούρου και προσθέτουν ότι «μια κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα και τους πολίτες δεν μπορείς να την αντιμετωπίζεις με το γάντι».

Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια, όπου αφενός θα καταγγέλλει την καταστροφική πολιτική και την ανικανότητα της κυβέρνησης και αφετέρου θα καλεί τους πολίτες να στρατευθούν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου στις ερχόμενες εκλογές η χώρα να απαλλαγεί από τη Δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ικανοποίηση για Ανδρουλάκη
Στο μεταξύ, στο επιτελείο του κ. Τσίπρα επικρατεί ικανοποίηση για την αλλαγή πλεύσης του Ν. Ανδρουλάκη όσον αφορά το ζήτημα των πρόωρων εκλογών. Ενώ μέχρι πρότινος ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ήταν της άποψης ότι εν μέσω πανδημίας και κρίσης δεν μπορείς να θέτεις θέμα προσφυγής στις κάλπες, προσχώρησε στην άποψη ότι πρέπει να γίνουν εκλογές και πως όσο πιο γρήγορα αλλάξουν τα πράγματα τόσο καλύτερα για τον τόπο. Παρά ταύτα, στην Κουμουνδούρου δεν εφησυχάζουν ως προς τη στάση που θα τηρήσει ο κ. Ανδρουλάκης την επομένη των εκλογών και εφόσον –όπως όλα δείχνουν– δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Θεωρούν ότι αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, υπό την πίεση που θα δεχθεί από διάφορες πλευρές, θα συνεργασθεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας και το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να προκαλεί τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να δεσμευθεί προκαταβολικά για συνεργασία με σκοπό τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Αν ο τελευταίος συνεχίσει να αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση, η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει να τον εγκαλεί, έστω και εμμέσως ότι δεν «βάζει πλάτη» για την αποπομπή της Δεξιάς από την εξουσία. Και αυτό, όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάθος χρόνου θα ζημιώσει πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ