Κτηματολόγιο: Ψηφιοποιήσεις… εκατομμυρίων

Γράφει ο Φώτης Κόλλιας στο Powergame.gr: «Μια κοινοπραξία της Mytilineos με την Globiled (ειδικεύεται στον τομέα του φωτισμού εγκαταστάσεων και δρόμων) συμμετέχει στον διαγωνισμό των 300 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση των 600 εκατομμυρίων σελίδων που βρίσκονται στα Υποθηκοφυλακεία. Τον διαγωνισμό του Ελληνικού Κτηματολογίου, που κινείται με αργούς ρυθμούς, διεκδικούν και άλλες πέντε κοινοπραξίες υπό τον ΟΤΕ, την Vodafone Ελλάδος, τη Wind Hellas, τη Unisystems και την Intrasoft.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης έχουν ενταχθεί έργα ψηφιοποίησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με σφιχτά χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες προβλέψεις για το ποσοστό εργασιών που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί κάθε χρόνο μέχρι το 2025. Για να τηρηθούν αυτά τα χρονοδιαγράμματα, σχεδόν όλοι οι διαγωνισμοί πρέπει να έχουν προκηρυχθεί (και ορισμένοι να έχουν ανάδοχο) μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Εκτός από το χάρτινο αρχείο του Κτηματολογίου και των οικοδομικών αδειών, τα υπόλοιπα έργα αφορούν την ψηφιοποίηση περίπου 300 εκατομμυρίων φυσικών σελίδων του συστήματος Δικαιοσύνης, περίπου 190 εκατομμύρια εξετάσεις απεικόνισης διαφόρων μεγεθών, γύρω στις 55 εκατομμύρια φυσικές σελίδες των Γενικών Αρχείων του Κράτους, 60 εκατομμύρια σελίδες (A4, δεμένες και άδετες) του συστήματος μετανάστευσης και ασύλου, γύρω στις 17 εκατομμύρια φυσικές σελίδες απαλλοτριώσεων και, τέλος, γύρω στα 7 εκατομμύρια φυσικά αρχεία ναυτιλιακών υποθέσεων (νηολόγιο, προσωπικά αρχεία ναυτικών κ.λπ.)…».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ