Λύσανδρος Γεωργαμλής στο “Π”: Τον πρώτο λόγο η ΑΕΚ, αρκεί…

Λύσανδρος Γεωργαμλής στο “Π”: Τον πρώτο λόγο η ΑΕΚ, αρκεί…

Του
ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΜΛΗ
Βετεράνου Ποδοσφαιριστή


Κάθε ματς στα πλέι οφ μέχρι το τέλος θα είναι ντέρμπι για την ΑΕΚ, αφού έχει χάσει πολλούς βαθμούς και πλέον δεν έχει περιθώριο για άλλο στραβοπάτημα, αν θέλει να βγει στην Ευρώπη. Φυσικά, είναι λίγο για μια τέτοια ομάδα να λες ότι πρέπει να βγει απλώς στην Ευρώπη, ωστόσο πρέπει να σωθεί κάπως η υποτονική κατά τα άλλα χρονιά της και η έξοδος στις διοργανώσεις της UEFA θα αμβλύνει κάπως τις εντυπώσεις.

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό το απόγευμα προβλέπεται συναρπαστική, αφού οι ποδοσφαιριστές του το τελευταίο διάστημα δείχνουν σταθερότητα και στις εκτός έδρας εμφανίσεις τους. Γενικότερα, είναι καλός ο Παναθηναϊκός φέτος και για να κάμψει η ΑΕΚ την αντίστασή του θα πρέπει να εμφανιστεί απολύτως προσηλωμένη και σοβαρή στο παιχνίδι της. Διαθέτει αξιόλογες μονάδες, ιδίως από τη μέση και μπροστά, και με τον κόσμο στο πλευρό της είναι ικανή για ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αν με ρωτάτε για προγνωστικά, θα έλεγα ότι έχει τον πρώτο λόγο, αρκεί να μην επαναλάβει τα λάθη προηγούμενων αγώνων, που της στοίχισαν ακριβά.

Θεωρώ ότι η άμυνα και γενικότερα η αμυντική λειτουργία θα κρίνουν το ματς. Για τον Παναθηναϊκό γνωρίζουμε, για τους παίκτες του Οφρυδόπουλου όχι. Και φέτος ο συγκεκριμένος τομέας πλήγωσε σοβαρά την ομάδα, που ενώ μεσοεπιθετικά αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, πίσω εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτό λέω πως τόσο σήμερα όσο και μέχρι το τέλος των πλέι οφ θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή προσοχή από τους αμυντικούς της, και όχι μόνο, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη και η ΑΕΚ να δρέψει επιτέλους τους καρπούς των προσπαθειών της στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ευχή μου, πρώτα απ’ όλα, αφού έφυγαν τα περιοριστικά μέτρα και ο κόσμος επέστρεψε στις εξέδρες, να παρακολουθήσουμε έναν ωραίο αγώνα, με φάσεις, συγκινήσεις και γκολ. Νομίζω ότι η ποιότητα και των δύο αντιπάλων μπορεί κάλλιστα να το υπογράψει αυτό. Και ας επικρατήσει ο καλύτερος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ