Στα χάι του ο Κυριάκος!

Στα χάι του ο Κυριάκος!

Τα κατάφερε να εξασφαλίσει συνάντηση με το μεγάλο αφεντικό, τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν. Στις 16 Μαΐου θα ανέβει τα σκαλιά του Λευκού Οίκου.

Μία εβδομάδα μετά, στις 23 Μαΐου, ο Μητσοτάκης θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Boston University και θα μιλήσει στην Τελετή Αποφοίτησης, ενώ στις 22 Μαΐου ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την παρέλαση που διοργανώνει η ομογένεια στο Σικάγο.

Την Τρίτη μετά το Πάσχα ήταν προσκεκλημένος του πρίγκιπα Καρόλου για επίσκεψη ιδιωτικού χαρακτήρα στο εξοχικό του ανάκτορο, το Dumfries House, στο Έιρσαϊρ.


••• Να μην το ξεχνάμε: «Σε κάθε περίπτωση, μα σε κάθε περίπτωση, έστω κι αν είναι στη φύση της δημοκρατίας να αμφισβητείται ως διαρκώς ανεκπλήρωτη, είναι αυτή η ίδια, και μόνη, που εγγυάται την ανεμπόδιστη καθημερινή διεκδίκησή της», επισημαίνει σε άρθρο του o Γιάννης Μεταξάς.

••• Γιάννης Πανούσης, πρώην υπουργός: «Πιστεύω ότι χρειάζεται να ξαναδούμε –χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς προκαταλήψεις– τον ‘‘άγριο’’ που επιμελώς κρύβει μέσα του ο homo electronicus. Εκτός εάν προτιμάμε να συνεχίζουμε να αυταπατώμεθα συγχέοντας τη σκιά με την ουσία».

••• Ζωή να ’χει… Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β’ έκλεισε τα 96 της χρόνια. Και τα γιόρτασε με μέλη της οικογένειάς της και φίλους της στο Σάντριγχαμ, την κατοικία της στο Νόρφολκ, όπου πήγε με ελικόπτερο.


Σε ρόλο-κλειδί

Μετά τον Θ. Σκυλακάκη, ένα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος φαίνεται ότι εξασφάλισε θέση (εκλόγιμη εννοείται…) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Κυρ. Πιερρακάκη, για τον οποίο ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κατέβει υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είχε άλλα σχέδια. Πρόκειται να του αναθέσει κεντρικό ρόλο κατά την προεκλογική περίοδο, κυρίως στο επικοινωνιακό κομμάτι. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι με την απήχηση που έχει ευρύτερα στην κοινωνία θα μπορεί να περάσει πιο εύκολα τα μηνύματα. Επιπλέον, ο Γ. Οικονόμου θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Φθιώτιδα, οπότε θα αποχωρήσει από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.


Μικρό καλάθι…

Τέλος Μαΐου είναι η κρίσιμη Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις ως προς την ενέργεια. Στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν μικρό καλάθι, καθώς η άρνηση των χωρών της Βόρειας Ευρώπης για δραστικά μέτρα και άμεσα είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τη Σύνοδο σε ένα ακόμη ναυάγιο. Εξ ου και στο επιτελείο του πρωθυπουργού επεξεργάζονται μέτρα σε εθνικό επίπεδο, διαφορετικά ο κόσμος θα βγει στους δρόμους αγανακτισμένος. Πληροφορίες δε αναφέρουν η προαναγγελία των παρεμβάσεων που θα κάνει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της ακρίβειας θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Συνέδριο της Ν.Δ. (6 – 8 Μαΐου).

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ