Οργή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος – Αλωνίζουν οι ιδιωτικές εταιρείες

Οργή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος – Αλωνίζουν οι ιδιωτικές εταιρείες

Την οργή χιλιάδων καταναλωτών έχει προκαλέσει η πρακτική που ακολουθούν τον τελευταίο καιρό οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.

Για δύο ή και τρεις μήνες στέλνουν πολύ χαμηλούς λογαριασμούς, ακόμη και μηδενικούς (αρνητικούς), με συνέπεια οι εκκαθαριστικοί που ακολουθούν να περιλαμβάνουν το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος για δύο ή και τρεις μήνες. Δεδομένου ότι οι τιμές έχουν διπλασιαστεί, οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκους λογαριασμούς. Σε τέτοιο ύψος, που πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν και έρχονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Τα τελευταία 24ωρα οι ιδιωτικές εταιρείες δέχονται βροχή διαμαρτυριών από οργισμένους καταναλωτές. Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι που απειλούν να αλλάξουν πάροχο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Άλλοι πάλι έχουν μπει στη διαδικασία ρύθμισης της οφειλής τους προκειμένου να εξοφλήσουν το ποσό σε δόσεις. Ορισμένοι καταγγέλλουν ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμες για κάτι τέτοιο και ότι τους πιέζουν να πληρώσουν κανονικά τους λογαριασμούς.

Η οργή των πολιτών έχει αποδέκτη και την κυβέρνηση, που έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους ιδιώτες να ενεργούν κατά το δοκούν και να φέρνουν σε αδιέξοδο τον κόσμο. Δηλαδή, στο τέλος η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πληρώσει πολιτικό κόστος και για την ακρίβεια αλλά και γιατί έχει αφήσει τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να αλωνίζουν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών. Την ίδια ώρα κορυφαίοι υπουργοί θριαμβολογούν για τις… χαμηλές τιμές του ρεύματος!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ