Ηφαίστειο που  ξυπνά… η κρουαζιέρα

Ηφαίστειο που ξυπνά… η κρουαζιέρα

 

Έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα στην κρουαζιέρα είναι το λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής ξεπερνούν και τα πλέον αισιόδοξα σενάρια. Οι προβλέψεις είναι θετικές, αφού η σεζόν αρχίζει μετά τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία το 2021 υπήρξε μια επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, αφού σε σχέση με τις σχεδόν μηδενικές αφίξεις του 2019 ο Πειραιάς κατέγραψε 379 αφίξεις πλοίων, που μετέφεραν 300.000 επιβάτες. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί 750 αφίξεις, με πάνω από 1,5 εκατομμύριο επιβάτες.

Οι περισσότερες αφίξεις είναι προγραμματισμένες για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ πολύ ανεβασμένοι είναι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος.

Τα μισά σχεδόν πλοία που θα προσεγγίσουν στον Πειραιά θα τον χρησιμοποιούν ως homeport, δηλαδή ως λιμάνι αφετηρίας, κάτι που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφού οι επιβάτες τους θα παραμένουν για δύο – τρεις μέρες πριν ή μετά την κρουαζιέρα τους στην πόλη μας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία.

Θα υπάρξει ένας τζίρος διόλου ευκαταφρόνητος, που μόνο ευεργετικά αποτελέσματα θα έχει για τον Πειραιά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
ΟΛΠ


Σχολιάστε εδώ