Ο μαυροπίνακας φταίει που τα παιδιά δεν μαθαίνουν γράμματα στο σχολείο!

Ο μαυροπίνακας φταίει που τα παιδιά δεν μαθαίνουν γράμματα στο σχολείο!

Βρήκε τον εχθρό η υπουργός Παιδείας

-Πολλά εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»… Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξέδωσε… φετφά: «Να καταργηθεί σε όλα τα σχολεία της επικράτειας η χρήση του μαυροπίνακα και να αντικατασταθεί από τη χρήση προηγμένων διαδραστικών (υποτίθεται) ηλεκτρονικών πινάκων, οι οποίοι θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα δεδομένα που αποτελούν την ύλη του εκάστοτε μαθήματος». Χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων.

Δηλαδή, για το ότι δεν μαθαίνουν τα παιδιά σωστά τα γράμματα φταίει ο μαυροπίνακας στο σχολείο! Δεν έδωσε καμία εξήγηση για το πού το έμαθε αυτό. Μένουν στην ίδια τάξη μια δυο χρονιές; Πριν καταργήσει τον μαυροπίνακα έλεγξε τα γραπτά των μαθητών η υπουργός Παιδείας με τους συνεργάτες της, που πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο; Διαπιστώθηκε ότι ο… μαυροπίνακας είναι ο… κακός δαίμονας, ο… εφιάλτης των μαθητών; Όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί δεν είχαν πάρει τίποτα χαμπάρι; Τώρα, ξαφνικά, ανακάλυψε η υπουργός ότι οι μαθητές δεν τα βγάζουν πέρα με… αντίπαλο τον κακό δαίμονα, τον μαυροπίνακα; Από πού το διαπίστωσε η κυρία υπουργός;

Ήδη δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες πολλές αντιρρήσεις και διαφωνίες από έγκυρους επιστήμονες. Μια χαρακτηριστική γεύση δίνει η απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη του κ. Παύλου Καλλιγά, καθηγητή Αρχαίας Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, με τίτλο «Η παιδεία του μαυροπίνακα»: «Ο όλος μηχανισμός θα μοιάζει περισσότερο με επιχείρηση στρατωνισμού και ομοιομορφοποίησης της σκέψης παρά με καλλιέργεια της φαντασίας, της δημιουργικής πρωτοβουλίας, της κριτικής σκέψης και της ελεύθερης διαμόρφωσης και διακίνησης ιδεών, την οποία καλείται να υπηρετήσει η Παιδεία».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ