Εποχή Αλμέιδα στην ΑΕΚ – Ποιούς συνεργάτες φέρνει

Εποχή Αλμέιδα στην ΑΕΚ – Ποιούς συνεργάτες φέρνει

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι και επισήμως ο νέος προπονητής της ΑΕΚ.

Ο αργεντινός τεχνικός ήταν ο εκλεκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος, έπειτα από αρκετό ψάξιμο, κατέληξε σ’ εκείνον, μετά και την ιδιαίτερη συζήτηση που είχαν στην Αθήνα.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ βρέθηκε την Κυριακή στην Τούμπα και το απόγευμα της Δευτέρας πήγε στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ, Γιάννη Παπαδημητρίου.

Δεν συναντήθηκε με του παίκτες σεβόμενος τον νυν τεχνικό Σωκράτη Οφρυδοπουλο.

Το συμβόλαιο και το εξαμελές τιμ

Ο 48χρονος προπονητής συμφώνησε για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη, ενώ μαζί του θα αφιχθεί και το εξαμελές τιμ που τον συνοδεύει, το οποίο παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως.

Βοηθός προπονητή θα είναι ο Ομάρ Ζαρίφ, που γνώρισε τον Αλμέιδα όταν είχε αναλάβει την Μπάνφιλντ. Το 2015 κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ανέλαβε τον ρόλο του συνεργάτη του τόσο στην Τσίβας Γουαδαλαχάρα του Μεξικού όσο και μετέπειτα στο Σαν Χοσέ της MLS στην Αμερική, όπου και εργαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Έτερος βοηθός του ο Ντάνιελ Βέγα, που στο παρελθόν αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην κυπριακή Ανόρθωση.

Προπονητής τερματοφυλάκων θα είναι ο Κάρλος Ρόα, με αλλοτινή θητεία σε Ρασίνγκ Κλουμπ, Μαγιόρκα, Αλμπαθέτε και Ολίμπο, ενώ έχει φορέσει 16 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

Γυμναστής θα αναλάβει ο Γκίντο Μπονίνι, που θεωρείται από τους πιο πιστούς συνεργάτες του Αλμέιδα, με τον οποίο ξεκίνησαν μαζί στη Ρίβερ Πλέιτ.

Επικεφαλής του ιατρικού τιμ ο κινησιολόγος Φάμπιο Άλβαρες, ενώ ο Αγουστίν Σαλασάρ στο Σαν Χοσέ είχε τον τίτλο του υπεύθυνου επικοινωνίας, ως συνδετικός κρίκος με το τεχνικό τιμ, και ουσιαστικά ήταν μεταφραστής και συνεργάτης του Αλμέιδα.

Βρίσκεται πάντοτε δίπλα του στον πάγκο και θεωρείται ο εξ απορρήτων άνθρωπός του.

Άμεσα θα ταξιδέψουν άπα ντες στην Ελλάδα για την οργάνωση της δουλειάς και τον αγωνιστικό σχεδιασμό.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ