Δραπετσώνα: Χτύπησαν άγρια εννιάχρονη μαθήτρια – Κατήγγειλε συμμαθητές της στο σχολείο

Δραπετσώνα: Χτύπησαν άγρια εννιάχρονη μαθήτρια – Κατήγγειλε συμμαθητές της στο σχολείο

 

Πριν από ένα μήνα περίπου είχαμε γράψει ότι τα κρούσματα σχολικής βίας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στα σχολεία της πόλης μας.

Είχαμε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μαθητές του ΕΠΑΛ Δραπετσώνας είχαν ξυλοκοπήσει άσχημα καθηγητή τους και τον είχαν στείλει στο νοσοκομείο. Στο ίδιο σχολείο, στις αρχές του χρόνου, δύο φορές είχαμε συμπλοκές μαθητών με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να μεταφερθούν με ασθενοφόρα αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο.

Παρά τις αποκαλύψεις αυτές όμως ουδείς ασχολήθηκε, ούτε οι γονείς ούτε οι καθηγητές. Μάλιστα η ΕΛΜΕ, που με το παραμικρό προχωρεί σε καταγγελίες, κατάπιε τη γλώσσα της για το συγκεκριμένο θέμα, παρόλο που το θύμα ήταν μέλος της.

Δυστυχώς, η σχολική βία απασχολεί επιλεκτικά τη σχολική κοινότητα και αναδεικνύεται μόνο όταν προέρχεται από συγκεκριμένους χώρους. Αυτή η ανοχή αποθρασύνει τους… νταήδες μαθητές, που τείνουν να κάνουν τη σχολική βία… καθεστώς.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η μητέρα εννιάχρονης μαθήτριας κατέθεσε μήνυση κατά τεσσάρων δωδεκάχρονων συμμαθητών της για ξυλοδαρμό της κόρης της. Την μαθήτρια την εξέτασε και ιατροδικαστής του Πειραιά, ο οποίος βεβαίωσε ότι είχε θλαστικά τραύματα.
Πρόκειται για σχολείο περιοχής του Δήμου Πειραιά και μάλιστα αναβαθμισμένης. Εκείνο που μας εντυπωσίασε ωστόσο είναι το γεγονός ότι έγινε εμφανέστατη προσπάθεια να… κουκουλωθεί το θέμα.
Είναι όμως τόσο σημαντικό που δεν υπήρχε περίπτωση να μη μαθευτεί. Οι υπεύθυνοι του σχολείου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά, έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ