Δεν βρίσκουν εργαζομένους στον τουρισμό – 50.000 κενές θέσεις

-Φταίνε οι χαμηλοί μισθοί και οι κακές συνθήκες εργασίας, λένε τα συνδικάτα

Kαι ενώ μπαίνουμε σταδιακά στη νέα τουριστική σεζόν, ξενοδοχειακές μονάδες και χώροι εστίασης σε διάφορα σημεία της χώρας, κυρίως στα νησιά, αναζητούν και δεν βρίσκουν εργαζομένους! Απίστευτο, αλλά αληθινό.

Παράγοντες του τουρισμού κάνουν λόγο για 50.000 και πλέον κενές θέσεις, όλων των ειδικοτήτων, αρκετές από αυτές σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων. Κάνουν λόγο για… ανεξήγητη απροθυμία, καθώς ορισμένες θέσεις συνοδεύονται από υψηλές αποδοχές και έξτρα παροχές. Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που δίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, που αποδίδουν την έλλειψη προσωπικού σε δύο παράγοντες:

Πρώτον, στις δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, με χαμηλές αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια, χωρίς αποζημίωση για τις υπερωρίες. Και, δεύτερον, στο γεγονός ότι λόγω της πανδημίας και το λουκέτο σε ξενοδοχεία – εστιατόρια μεγάλος αριθμός αναζήτησε εργασία στο εξωτερικό.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισημαίνουν την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία ούτως ώστε οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες και με συγκεκριμένα ωράρια. Σημειώνουν δε ότι σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως, π.χ., η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη κ.ά., πολλοί εργαζόμενοι κάθε σεζόν εγκαταλείπουν τις εργασίες τους διότι δεν αντέχουν το εξαντλητικό ωράριο και τις συνθήκες που επικρατούν.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ