Μάριος Λώλος: Εμείς λέμε την είδηση με τη γλώσσα της εικόνας!

Μάριος Λώλος: Εμείς λέμε την είδηση με τη γλώσσα της εικόνας!

[Εξομολογήσεις]

«Σε τέσσερις ή πέντε πολέμους έχω πάει. Βοσνία πολλές φορές. Γιουγκοσλαβία, Γάζα, Κόσοβο. Στην Πρίστινα κυκλοφορούσαμε μόνον Έλληνες. Το Κόσοβο, για παράδειγμα, είναι μια μεγάλη ιστορία.

Το βράδυ που είχε απαγόρευση κυκλοφορίας καταλαβαίναμε πως η μία έκρηξη ήταν από νατοϊκό βομβαρδισμό αλλά και η άλλη από παραστρατιωτικό Σέρβο του Αρκάν σε σπίτι αλαβανόφωνου. Στο ξενοδοχείο όπου μέναμε ήταν η φωλιά των παραστρατιωτικών του Αρκάν. Ναι μεν βομβαρδίζονται οι Σέρβοι αλλά δεν είναι οι παραστρατιωτικοί τους αγγελούδια. Ούτε η Χαμάς είναι. Δεν υπάρχει πεντακάθαρη πλευρά στον πόλεμο. Απλά αν μπεις σε λογική να ζυγίζεις, που εγώ δεν το κάνω…
Μου έχει τύχει στη Βοσνία, ο Σέρβος να ρίχνει σε μουσουλμάνους – σε κατοικημένη περιοχή. Και οι μουσουλμάνοι απάντησαν. Δεν θα πω ‘‘ρίξε για να τραβήξω’’. Θα το κάνει άσχετα από σένα. Δυστυχώς. Όπως στην Αλβανία με τις ‘‘πυραμίδες’’. Έγινε. Αυτό αλλιώς. Η εξέγερση συνέχισε να υπάρχει όσο υπήρχαν τα ελληνικά κανάλια. Ένας πόλεμος και δη εμφύλιος πάντως είναι εντελώς παράλογος.
Είκοσι τέσσερις ώρες πετούσε ένα drone με ρουκέτες. Αν εγώ περπατούσα, με τις μηχανές μου, νύχτα μπορεί να με σκόπευε. Εμείς πρέπει να είμαστε εκεί που γίνεται χαμός. Εμείς πρέπει να κάνουμε το ένα βήμα πιο μπροστά. Ο δημοσιογράφος δεν έχει νόημα να το κάνει. Πολλές φορές το λέω και πολλές φορές έχω τσακωθεί με τον δημοσιογράφο μου. Εμείς λέμε την είδηση με τη γλώσσα της εικόνας».

Υπογραφή: Μάριος Λώλος, Φωτορεπόρτερ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

facebook.com/marios.lolos.1

Σχολιάστε εδώ