Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – Απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – Απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ πήρε την ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το 0-0 (εκτός έδρας γκολ) της Τούμπας πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 21 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

O Ελ Αραμπί έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους της παράτασης, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε αντίδραση και με γκολ του Τσόλακ (108’) πήρε την ισοπαλία με γκολ που έψαχνε και το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Πέμπτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια που ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό που ξεπέρασε νωρίτερα το εμπόδιο της Λαμίας.

Αποβλήθηκε ο Αουγκούστο από τον πάγκο και χάνει το ερχόμενο ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, όπως και ο γενικός αρχηγός, Χρήστος Καρυπίδης, σε ένα παιχνίδι που κράτησε άπαντες στην… τσίτα ως το φινάλε.

Οι «πράσινοι» έδειξαν σοβαρότητα, είχαν σωστή νοοτροπία, δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά πήραν αυτό που ήθελαν και σφράγισαν εύκολα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με ένα γκολ από τον μαχητικό Ιωαννίδη και άλλο ένα από τον εξαιρετικό -ξανά- Παλάσιος, το 0-2 έδωσε μια δεύτερη νίκη στο «τριφύλλι» και μαζί το «εισιτήριο» για τη διεκδίκηση ενός τροπαίου για πρώτη φορά έπειτα από 8 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε περιθώρια στη Λαμία. Έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων, «χτύπησε» στα κατάλληλα χρονικά σημεία (42′ και 58′) τα γκολ, έκανε όλα όσα έπρεπε και πέτυχε τον στόχο του. Αν οι «πράσινοι» ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην επανάληψη θα μπορούσαν να σκοράρουν και για τρίτη φορά, αλλά πότε ο Καρλίτος και πότε ο Γκατσίνοβιτς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Όλα αυτά, βέβαια, σε ένα σημείο που οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς είχαν ρίξει τους ρυθμούς, αφού ακολουθεί μια δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άρη.

Με πληροφορίες από το sport-fm.gr


Σχολιάστε εδώ