Την παραλία του ΣΕΦ για να χτίσουν ξενοδοχεία έχουν βάλει στο… μάτι

Την παραλία του ΣΕΦ για να χτίσουν ξενοδοχεία έχουν βάλει στο… μάτι

 

Φρένο στα σχέδια όσων σκόπευαν να κάνουν ξενοδοχείο στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ έβαλε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, καθώς στον νέο πολεοδομικό σχεδιασμό, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ορίζεται ότι εκτός των κολυμβητηρίων και των συνοδών έργων καμιά άλλη κατασκευή δεν είναι αποδεκτή.

Την αποκάλυψη ότι τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ εποφθαλμιούσαν μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι έκανε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας στο Κανάλι Ένα, όπου τόνισε πως επί διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής είχαν γίνει επανειλημμένες προσπάθειες από συγκεκριμένους ομίλους για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στο ΣΕΦ, αλλά… έφαγαν πόρτα, κατά το κοινώς λεγόμενο, από τον τότε αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη.

Φαίνεται όμως ότι οι όμιλοι αυτοί δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν τις διαδικασίες υπογείως για να πετύχουν τον στόχο τους. «Ίσως, στο πλαίσιο αυτό, να βρέθηκε η μυστηριώδης παράγραφος στις πολεοδομικές ρυθμίσεις για το Φάληρο, που προέβλεπαν την κατασκευή κατοικιών στο ΣΕΦ.

Βέβαια η παράγραφος αφαιρέθηκε, αλλά το γεγονός ότι παρεισέφρησε στις υπό συζήτηση νέες πολεοδομικές διατάξεις κάτι δείχνει», τόνισε ο κ. Μπελαβίλας και πρόσθεσε: «Σίγουρα η απάλειψη της παραγράφου δεν μας εφησυχάζει, γιατί ήρθε η τροπολογία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Ταγαρά που επιχειρεί να… καπελώσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τον πολεοδομικό χάρτη της περιοχής, που κανένας δεν γνωρίζει τι προβλέπει για την προοπτική της κατασκευής κατοικιών στο ΣΕΦ».

Την αποκάλυψη του κ. Μπελαβίλα επιβεβαίωσε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος μας είπε ότι όντως επί θητείας του υπήρξαν έ­ντονες οχλήσεις για δημιουργία ξενοδοχείου στο ΣΕΦ και μάλιστα οι επενδυτές για… ξεκάρφωμα έλεγαν να μην ακούγεται ότι θέλουν να κάνουν ξενοδοχείο, αλλά να περάσει από το συμβούλιο της περιφέρειας θέμα για τη δημιουργία ξενώνων προκειμένου να διαμένουν οι αθλητές. Φυσικά, οι ξενώνες θα ήταν κατοικίες που μελλοντικά θα εξελίσσονταν σε μπανγκαλόους ή σε μικρά ξενοδοχειακά συγκροτήματα πάνω στην ακτή του ΣΕΦ.

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της Τρίτης Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, ο οποίος τόνισε ότι όλη η προσπάθεια γίνεται για να ξαναβρεί το Φάληρο την παλαιά του αίγλη και να γίνει οργανωμένα και σωστά η κάθε απόπειρα ανάπτυξης. Υπογράμμισε πάντως ότι η τροπολογία Ταγαρά εμφανίσθηκε αιφνιδιαστικά και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Δεν μπορεί να έρχεται το κράτος και να γκρεμίζει ό,τι χτίζουν και σχεδιάζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ