Νέα έξοδος της Ελλάδας με το reopening του 7ετούς ομολόγου του 2020

Νέα έξοδος της Ελλάδας με το reopening του 7ετούς ομολόγου του 2020

Εντολή στις BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan έδωσε ο ΟΔΔΗΧ να τρέξουν τη διαδικασία επενέκδοσης του 7ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2020, με το βιβλίο προσφορών να αναμένεται να ανοίξει αύριο εκτός απροόπτου.

Σημειώνεται πως ο τίτλος έχει λήξη τον Απρίλιο του 2027 και είχε εκδοθεί με κουπόνι 2% και απόδοση 2,013%. Ουσιαστικά, θα έχει 5ετή διάρκεια, τη στιγμή που η απόδοση στο τρέχον 5ετές διαμορφώνεται σήμερα στο 2,18%.

Η κίνηση αυτή του ΟΔΔΗΧ γίνεται μετά την πολύ σημαντική αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P μία βαθμίδα κάτω από το investment grade και αποτελεί μέρος της στρατηγικής για συνεχή παρουσία της χώρας στις αγορές ως κανονικός εκδότης.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων το τελευταίο διάστημα είναι γενική και δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, οπότε στόχος δεν είναι απαραίτητα το επιτόκιο αλλά το μήνυμα ότι η χώρα συνεχίζει να είναι “παρούσα”. Άλλωστε ο φθηνός δανεισμός έχει φτάσει εδώ και καιρό στο τέλος του, μετά και το “σήμα” της ΕΚΤ για ομαλοποίηση της νομισματικής της πολιτικής.

Πηγή: capital.gr


Σχολιάστε εδώ