860 εκατομμύρια άνθρωποι θα «ζουν» σε ακραία φτώχεια, με 1,90 δολ. την ημέρα

860 εκατομμύρια άνθρωποι θα «ζουν» σε ακραία φτώχεια, με 1,90 δολ. την ημέρα

-Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα προστεθούν 263 εκατομμύρια

Κατά τη διάρκεια του έτους, 263 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να οδηγηθούν σε ακραία φτώχεια λόγω της εκτόξευσης των τιμών των τροφίμων, σύμφωνα με την οργάνωση κατά της φτώχειας και της ανισότητας Oxfam.

Ο απίστευτος αυτός αριθμός των ανθρώπων που απειλούνται άμεσα με ακραία φτώχεια ισοδυναμεί με το άθροισμα των πληθυσμών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας. Αφορά κατά κύριο λόγο τις φτωχές χώρες αλλά και τα φτωχότερα στρώματα των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Η Oxfam κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με την εκτίμηση ότι μέχρι τα τέλη του έτους οι άνθρωποι που θα ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με λιγότερα από 1,90 δολ. την ημέρα, θα φτάσουν στα 860 εκατομμύρια.

Η Oxfam προτείνει την επιβολή ετήσιου φόρου στον μεγάλο πλούτο, που θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία των κυβερνήσεων έσοδα ύψους 2,5 δισ. δολαρίων τον χρόνο. Τα κεφάλαια αυτά θα βοηθούσαν να ξεφύγουν από την ακραία φτώχεια 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι και να αναπτυχθούν εμβόλια για το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ