Μακρόν: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Γάλλων

Μακρόν: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Γάλλων

Οι Γάλλοι αποφάσισαν ποιος θα είναι νέος ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων για την επόμενη πενταετία.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις, νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών είναι ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 58% έναντι 42% της Μαρίν Λεπέν.

Είναι ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος που επανεκλέγεται για μια δεύτερη προεδρική θητεία εδώ και δύο δεκαετίες, όταν ο Ζακ Σιράκ είχε επανεκλεγεί το 2002 νικώντας τον πατέρα της Μαρίν Λεπέν, Ζαν Μαρί.

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Μακρόν αφού ευχαρίστησε επανειλημμένα όσους εργάστηκαν για την επανεκλογή του δήλωσε πως γνωρίζει καλά ότι πολλοί που τον ψήφισαν σήμερα το έκαναν για να φράξουν το δρόμο στην ακροδεξιά.

Υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας ενώ υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του ουκρανικού».

Κατά την ομιλία του με τα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Εν. Μακρόν υποσχεθηκε πως η νέα πενταετία του στην προεδρία δεν θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης και υποσχέθηκε πως θα είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους άντρες και γυναίκες που στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο με εμπιστεύτηκαν για να φέρουμε μια πιο ανεξάρτητη Γαλλία, μια ισχυρότερη Ευρώπη, μέσα από επενδύσεις και βαθιές αλλαγές» κατέληξε ο Μακρόν.


Σχολιάστε εδώ