Γιάννης Μαντζουράκης στο “Π”: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έδειξαν τον δρόμο

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Η πορεία του ΠΑΟΚ δεν ήταν εύκολη, ούτε η διοργάνωση που συμμετείχε, και ας λένε το αντίθετο. Θέλει προσπάθεια για να προχωράς στην Ευρώπη και είναι επιτυχία που έφτασε μέχρι τους «8», θα μπορούσε και ψηλότερα, αν ήταν πιο τυχερός. Διότι ναι μεν στη Γαλλία η Μαρσέιγ κινήθηκε καλύτερα, όμως στην Τούμπα η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη με τις πολλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν μετουσίωσε σε γκολ.

Γενικότερα, ο φετινός ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και νοοτροπία, που τον βοήθησαν να βαδίσει με στέρεα βήματα στο Conference League, τη στιγμή μάλιστα που άλλοι εκπρόσωποί μας τέθηκαν νοκ άουτ από νωρίς. Σύνολο συγκροτημένο, βοήθησε τη χώρα μας να κερδίσει πολύτιμους πόντους, ενώ ήμασταν και τυχεροί που οι Τσέχοι δεν κατάφεραν να διακριθούν πιο πολύ. Το θέμα είναι πώς θα λειτουργήσουμε στο εξής, να μη μείνουμε στάσιμοι, αλλά να ενεργοποιηθούν οι ΠΑΕ, βελτιώνοντας το δυναμικό τους και κυρίως με περισσότερους έλληνες ποδοσφαιριστές στον αφρό. Έτσι θα υπάρχει ελπίδα για το αύριο.

Εννοείται πως δεν πρέπει να λησμονούμε την πολύτιμη συνεισφορά του Ολυμπιακού στο εγχείρημα συγκέντρωσης βαθμών, ο οποίος ειδικά τα τελευταία χρόνια υπήρξε στυλοβάτης του ποδοσφαίρου μας. Το ζήτημα είναι η συμμετοχή των ομάδων μας να γίνει πλατιά και ευρεία, προκειμένου να χαράξουμε ένα νέο μονοπάτι, ακόμη πιο φωτεινό και με λαμπρές προοπτικές.

Οργάνωση και βούληση απαιτούνται σαφώς. Το ταλέντο δεν μας λείπει, ούτε η διάθεση για δουλειά. Η ουσία είναι, όπως είπα, να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο, μέσω του οποίου σε εύλογο διάστημα θα βγει ωφελημένη και η Εθνική, που τόσες χαρές μας πρόσφερε στο παρελθόν. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αρκεί να μην αργήσουν να μπουν οι βάσεις για να χτίσουμε κάτι γερό και ανθεκτικό στη φθορά του χρόνου. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έδειξαν τον δρόμο, όμως χρειαζόμαστε και άλλες επιτυχίες στην πορεία. Θα τις βρούμε, με λίγη τύχη και πολλή μελέτη. Και πίστη βεβαίως.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ