Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά δεν θα σουβλίσει αρνί! – Ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά δεν θα σουβλίσει αρνί! – Ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Δεν θα είναι πλούσιο φέτος το «τραπέζι του Πάσχα». Πολλαπλές οι αιτίες. Η μία είναι η ακρίβεια, που μέρα με την ημέρα… ακριβαίνει. Η άλλη είναι το ότι το εισόδημα έχει «κουρευτεί», με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μην έχουν την άνεση ώστε να μη λείπει τίποτα από το τραπέζι, όπως καταγράφεται στην έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Ήδη ο πληθωρισμός τα κατάφερε να είναι το πασχαλινό τραπέζι ακριβότερο κατά 9% σε σχέση με πέρυσι. Απόδειξη, το ότι ένα στα τέσσερα νοικοκυριά δεν θα σουβλίσει φέτος αρνί ή κατσίκι. Το μέσο τυπικό καλάθι για το πασχαλινό τραπέζι κοστίζει φέτος 45,45 ευρώ έναντι 41,70 ευρώ πέρυσι.

Τα οικογενειακά τραπέζια αυτών των ημερών θα είναι μικρότερα. Άλλες χρονιές, προ του 2020, το 62% (2 στους 3 καταναλωτές) συμμετείχε σε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, άνω των 10 ατόμων.

Το ποσοστό των καταναλωτών που θα σουβλίσουν αρνί ή κατσίκι μειώνεται από το 61% στο 25%, το δε ποσοστό αυτών που θα ψήσουν κομμάτι στον φούρνο αυξάνεται από το 39% στο 52%!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ