Η ομογενειακή οργάνωση HALC έχει προσφέρει πολλά…

Η ομογενειακή οργάνωση HALC έχει προσφέρει πολλά…

Μαθαίνουμε ότι υπάρχει γκρίνια για το γεγονός ότι η μεγάλη στροφή προς την Τουρκία από την Ουάσινγκτον, ως απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία, δεν είχε προβλεφθεί από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, ούτε από την πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Επίσης θεωρείται ότι δεν έχει εκτιμηθεί σωστά ο ρόλος που παίζει πλέον το τουρκικό λόμπι στην Ουάσιγκτον, έχοντας και τη στήριξη παραγόντων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που επιβεβαίωσε τη στροφή της κυβέρνησης στο θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία. Βεβαίως, κάθε τέτοια πώληση περνάει από τη Γερουσία και το Κογκρέσο, όπου εκεί υπάρχει η δεδομένη αντίδραση του γερουσιαστή Μενέντεζ και άλλων βουλευτών, όχι μόνο ελληνικής καταγωγής, όπως και της ομογενειακής οργάνωσης HALC, η οποία έχει προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια.

Απλώς, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας ας έχουν υπόψη τους ότι το HALC ξεκίνησε κυρίως ως οργάνωση για να προωθήσει την υπόθεση του Κυπριακού και παρεμπιπτόντως ασχολήθηκε και με τις ελληνικές υποθέσεις.

Κάθε στραβοπάτημα της κυβέρνησης στο Κυπριακό (και τα πρώτα μηνύματα που παίρνουμε δεν είναι και πολύ θετικά, ειδικά μάλιστα μετά τον συναγελασμό με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου) θα έχει επιπτώσεις και στη συνεργασία της Αθήνας με το HALC, το οποίο, καλώς ή κακώς, έχει απομείνει ο μοναδικός μηχανισμός και βραχίονας προώθησης των ελληνικών θέσεων στα αμερικανικά νομοθετικά σώματα και στη γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ