Νίκος Καρούλιας στο “Π”: Μεγαλύτερο κίνητρο ο Παναθηναϊκός

Του
ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΛΙΑ
Βετεράνου Ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού


Ανέκαθεν οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό έκρυβαν τη δική τους μαγεία, σ’ όποια έδρα κι αν αγωνίζονταν, όσους βαθμούς κι αν είχαν συγκεντρώσει μέχρι τότε. Είναι το διαχρονικό, κλασικό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου κι έτσι θα παραμείνει. Για απόψε είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο κίνητρο το έχει ο Παναθηναϊκός, αφού ο αντίπαλός του θεωρείται σίγουρος πρωταθλητής. Και θεωρώ ότι με την παρότρυνση του κόσμου του έχει τη χρυσή ευκαιρία για μια νίκη ουσίας και γοήτρου.

Θα έλεγα ότι τα ματς αυτά κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται το μάξιμουμ της συγκέντρωσης για να μη βρεθεί εκτεθειμένη η άμυνα. Διότι μπορεί να λειτουργήσουν σωστά ο άξονας και η επίθεση και από σφάλματα στα μετόπισθεν να χαθεί το παιχνίδι. Αυτό πάντως που διαπιστώνω με ικανοποίηση είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τα νεκρά διαστήματα του Παναθηναϊκού όσο πάνε και μειώνονται. Και αυτό που πια κυριαρχεί ως εικόνα είναι ο πλουραλισμός του στη μεσοεπιθετική γραμμή. Σίγουρα φαίνεται η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος με προσπάθεια και σύστημα έχει καταφέρει να δώσει στίγμα και ταυτότητα στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι αδιάφορος και παρότι έχει αποσπαστεί στη βαθμολογία θα επιχειρήσει να κάνει το παιχνίδι του, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό στην εξέλιξή του. Στην πίεση που θα ασκήσει ο αντίπαλός του θα κληθεί να αντιτάξει σοβαρότητα, ψυχραιμία και τα λιγότερα δυνατά λάθη. Και αν τα καταφέρει, θα έχει πετύχει τον σκοπό του.

Είναι σημαντική η ευκαιρία που έχει ο Παναθηναϊκός για να βγει ξανά στην Ευρώπη. Οι μεγάλοι στόχοι, ωστόσο, πραγματώνονται μέσα από μεγάλες εμφανίσεις σε μεγάλα ματς. Ένα τέτοιο τον περιμένει απόψε στη «Λεωφόρο». Και θα ήθελα πραγματικά να τον δω να αντεπεξέρχεται με επιτυχία στις δεδομένες δυσκολίες του αγώνα, φτάνοντας σε μια σπουδαία, από κάθε άποψη, επικράτηση. Σαφώς και το μπορεί, δεν μένει παρά να το αποδείξει.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: onsports.gr


Σχολιάστε εδώ