Τι ακριβώς συμφωνία είχε παζαρέψει με τον Ιμπραήμ Καλίν η κ. Ελένη Σουρανή;

Τι ακριβώς συμφωνία είχε παζαρέψει με τον Ιμπραήμ Καλίν η κ. Ελένη Σουρανή;

-Ρωτάμε γιατί πολλά έχουν ακουστεί

Θα πρέπει να έχει ήδη αναχωρήσει από την Αθήνα για το νέο πόστο της στην πρεσβεία της Ρώμης η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Έχοντας διαδεχθεί, λίγους μήνες μετά τις εκλογές, την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (η οποία έκτοτε υπηρετεί ως πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον) η κ. Σουρανή κινήθηκε με ευελιξία σε πολλά ζητήματα, αποφεύγοντας κακοτοπιές αλλά και εσωτερικές αντιπαραθέσεις, στις οποίες θα μπορούσε να οδηγήσει το γεγονός ότι υπηρεσιακά υπαγόταν στον Νίκο Δένδια, αλλά πολιτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και η ευελιξία ήταν αναγκαία όταν οι δύο γραμμές δεν συμβάδιζαν.

Πάντως, ενδιαφέρουσα στιγμή της θητείας της ήταν όταν το καλοκαίρι του 2020 πραγματοποίησε, με τη μεσολάβηση των Γερμανών, τις μυστικές επαφές με τον Ιμπραήμ Καλίν, με τον οποίο τελικά αποκατέστησε έναν αναγκαίο και χρήσιμο δίαυλο επικοινωνίας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε και θα είναι χρήσιμο κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί είναι τι ακριβώς συμφωνία είχε παζαρέψει με τον Ιμπραήμ Καλίν προκειμένου να ξεκινήσει μια βήμα προς βήμα διαδικασία προσέγγισης και διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ανατράπηκε με την υπογραφή της συμφωνίας μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο από τον Νίκο Δένδια. Πολλά έχουν ακουστεί γι’ αυτήν τη «συγκυρία», για το αν ήταν ενήμερη η κ. Σουρανή ότι θα υπογραφόταν η συμφωνία και αν η υπογραφή της επισπεύσθηκε προκειμένου να αποτραπεί η υλοποίηση όσων είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της ίδιας και του Ιμπραήμ Καλίν.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ