Η Αθήνα φοβάται μια επίσκεψη στη Λιβύη…

Η Αθήνα φοβάται μια επίσκεψη στη Λιβύη…

Ανάλογη εικόνα όμως υπάρχει και για τις σχέσεις με την άλλη πηγή έντασης, τη Λιβύη. Όπως σας ενημερώσαμε, έχει ήδη ανακοινωθεί μετάθεση των δύο διπλωματών που υπηρετούν στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης τους.

Αυτό καθώς και το γεγονός ότι η Αθήνα φοβάται μια επίσκεψη στη Λιβύη εν μέσω της πολιτικής κρίσης έχουν οδηγήσει σε παραλυσία τις Διπλωματικές Αρχές μας στη Λιβύη. Δυστυχώς, και οι δύο πρωθυπουργοί, που υπάρχουν παράλληλα στη χώρα αυτή, είναι φιλότουρκοι, με τον Ντμπεϊμπά να είναι απόλυτα συντεταγμένος με την Τουρκία, ενώ ο Μπασάγα προσπαθεί να κρατήσει –δημοσίως τουλάχιστον– αποστάσεις προκειμένου να μη χάσει τη στήριξη της Αιγύπτου και του Χάφταρ.

Πάντως δεν θα ήταν κακή ιδέα να προσκληθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου κ. Αλ Μενφί (η Αθήνα του είναι οικεία πόλη, καθώς εδώ κατοικούσε, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, η οικογένειά του), ώστε να υπάρξει ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης από πρώτο χέρι. Και συγχρόνως θα πρέπει να βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας και με τον Φάτι Μπασάγα, απευθείας και όχι μέσω τρίτων, που κανείς δεν ξέρει ποιο παιχνίδι θέλουν να παίξουν κάθε φορά.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ