Πρέσινγκ Τσίπρα σε ΚΙΝΑΛ για την επόμενη μέρα

Πρέσινγκ Τσίπρα σε ΚΙΝΑΛ για την επόμενη μέρα

 

Ανεβάζει,προϊόντος του χρόνου, ο Αλ. Τσίπρας την ένταση της πίεσης προς τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να αποσαφηνίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στις επόμενες εκλογές.

Θέτοντας ευθέως το ερώτημα (δίλημμα) αν θα «βάλουν πλάτη» για την παραμονή της Νέας Δημοκρατίας στην ε ξουσία ή θα συνεργαστούν για τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα. «Οφείλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, όχι γενικά και αόριστα, αλλά πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις», σημείωσε σε δηλώσεις στη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη.

Θέτοντας με επιτακτικό τρόπο το συγκεκριμένο δίλημμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο στόχους: Πρώτον,να δείξει ότι είναι εκείνος που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δρομολογεί τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, κάτι που, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, θα ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του.

Και, δεύτερον,να επιτύχει τη σύμπτυξη ενός αντι-δεξιού μετώπου, κάτι που κατά την άποψή του θα αλλάξει δραστικά το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Θα δημιουργηθεί, πιστεύει, ένα αντικυβερνητικό ρεύμα ικανό να στείλει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση. Με την πάροδο του χρόνου ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται όλο και πιο αισιόδοξος για το ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι πολύ πιθανή, αν όχι σίγουρη. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του τονίζει ότι είναι απολύτως εφικτός ο στόχος του σχηματισμού μιας προοδευτικής κυβέρνησης, και μάλιστα στις πρώτες εκλογές.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπάνω και μίλησε για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στις συζητήσεις (και στις διεργασίες). Κόντρα διαρκείας με το ΚΙΝΑΛ Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το δίλημμα που θέτει, «Με τη Δεξιά ή τις προοδευτικές δυνάμεις», έχει ως βασικό αποδέκτη τον Ν. Ανδρουλάκη, γεγονός που προκαλεί ήδη τριβές στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Και αυτό διότι στο Κίνημα Αλλαγής δεν σκοπεύουν να λειτουργήσουν κάτω από την πίεση ή, πολύ χειρότερα, την… κηδεμονία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόκληση του κ. Τσίπρα, ο οποίος επισήμανε ότι αφού δεν ζητάνε εκλογές στην ουσία επιθυμούν την παραμονή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν άμεση και αυστηρή. «Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Π. Καμμένου δεν δέχομαι», υπογράμμισε ο Ν. Ανδρουλάκης. Δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να επιμείνει στην ίδια τακτική, το εν λόγω σίριαλ θα έχει αρκετά επεισόδια μέχρι τις εκλογές. «Όσοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους νομίζω δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’ αόριστον», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θέλουν να συμβεί σε αυτόν τον τόπο. Θέλουν να έχουν συμμετοχή σε κυβέρνηση;

Και εάν ναι, σε ποια κατεύθυνση;». Κατέληξε δε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με… απειλητικό τόνο: «Όσο πιο σύντομα αυτό κάποιοι το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα και για το δικό τους πολιτικό μέλλον».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ