Βασίλης Κικίλιας: Προτεραιότητά μου το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη

Βασίλης Κικίλιας: Προτεραιότητά μου το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη

Ως προτεραιότητά του, χαρακτηρίζει ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, τη λειτουργία γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στη Μελβούρνη, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης, ενώ όσον αφορά ευρύτερα στη διμερή σχέση Ελλάδας-Αυστραλίας, κάνει λόγο για νέες πρωτοβουλίες ακόμη πιο στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με «γέφυρα» πάντα την Παροικία.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από εγκαρδιότητα η οποία εδράζεται σε ιστορικούς και ομογενειακούς δεσμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και υπογραμμίζει πως «η επιτυχής διαδρομή, επί δεκαετίες, του ομογενειακού στοιχείου, συνέβαλε στη διαμόρφωση, διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών».

Επί του παρόντος, μετά από δύο χρόνια, εν μέσω μίας πρωτόγνωρης πανδημίας, με τα αυστραλιανά σύνορα κλειστά, ακούγοντας «Ελλάδα», οι Έλληνες της Αυστραλίας, σκέφτονται πατρίδα, δικούς του ανθρώπους και βέβαια, διακοπές. Πολλοί έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους με προορισμό το Ελληνικό καλοκαίρι και δεν… κρατιούνται.

«Γνωρίζω και από καλούς μου φίλους, την μεγάλη επιθυμία των Ελλήνων της Αυστραλίας να έρθουν στην πατρίδα τους για να συναντήσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους, να βιώσουν πάλι τις μοναδικές ομορφιές μας, να δημιουργήσουν ξανά ‘μνήμη’ από εικόνες, γεύσεις, διασκέδαση, πολιτισμό και κάθε τι ακόμα που είναι η Ελλάδα μας», σημειώνει ο κ. Κικίλιας και απευθυνόμενους προς όσους έχουν ακόμη κάποια ανησυχία λόγω της COVID-19 ή των εξελίξεων στην Ουκρανία πως η Ελλάδα «είναι μια χώρα φιλόξενη και ασφαλής».

Ο υπουργός Τουρισμού, υπενθυμίζεται, επρόκειτο να μιλήσει στο κοινό της Αυστραλίας σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της σειράς των Ελληνο-Αυστραλιανών Διαλόγων (Greek Australian Dialogue Series) αναφερόμενος ενδεχομένως με περισσότερες λεπτομέρειες στο τι μέλλει γενέσθαι με το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στη Μελβούρνη, ωστόσο λόγω της νόσησής του με κορονοϊό, η διαδικτυακή εκδήλωση αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα οριστεί σύντομα και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Διαβάστε την συνέντευξη στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ »


Σχολιάστε εδώ