Οι αρπαχτές δισεκατομμυρίων των ολιγαρχών – Κάθε χρόνο «ξεπλένονται» 270 δισ. ευρώ

Οι αρπαχτές δισεκατομμυρίων των ολιγαρχών – Κάθε χρόνο «ξεπλένονται» 270 δισ. ευρώ

• Οι Ρώσοι έχουν αγοράσει στο Ντουμπάι πολλά ακίνητα αξίας 250.000 – 500.000 δολαρίων

Μια και ζούμε μέρες των ολιγαρχών, ώρα να πάρετε μια γεύση του ποιού τους. Κατ’ αρχάς, είναι απατεώνες και ύποπτης προέλευσης επενδυτές με… βάση τις πύλες της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Όλιβερ Μπάλοου, κάθε χρόνο «ξεπλένονται» στη Μεγάλη Βρετανία γύρω στα 270 δισεκατομμύρια ευρώ, που εκπροσωπούν ευθέως απάτες και κέρδη του οργανωμένου εγκλήματος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Γκουλνάρα Καρίμοβα, κόρης του πρώην Προέδρου του Ουζμπεκιστάν Ισλάμ Καρίμοφ, που χρησιμοποίησε μια εταιρεία στο Γιβραλτάρ προκειμένου να εισπράξει από μια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους 114 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονταν από δωροδοκίες.

Η νέα γη της Επαγγελίας, όμως, για τους ρώσους ολιγάρχες είναι το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τον αριθμό των Ρώσων που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων να έχει τετραπλασιαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι περισσότερες αγορές ακινήτων είναι της τάξης των 250.000 – 500.000 δολαρίων, από τη στιγμή δε που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 200.000 Ρώσοι.

Να σημειωθεί ότι οι ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν κτιριακό συγκρότημα στη Σαρδηνία αξίας περίπου 105 εκατομμυρίων ευρώ (116,2 εκατομμυρίων δολαρίων) που ανήκει στον ρώσο επιχειρηματία Αλεξέι Μορντάσοφ, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ