Κυκλώματα και ίντριγκες στο υπουργείο Άμυνας – Ξεκίνησε έρευνα με εντολή του Μαξίμου

Κυκλώματα και ίντριγκες στο υπουργείο Άμυνας – Ξεκίνησε έρευνα με εντολή του Μαξίμου

Αντικείμενο προβληματισμού αποτελούν στο Μέγαρο Μαξίμου (και όχι μόνο) όσα εσχάτως συμβαίνουν πέριξ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (και με απολήξεις εντός αυτού).

Οι σχετικές πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα άτυπο κύκλωμα που συ­γκροτείται από απόστρατους ανώτατους αξιωματικούς αλλά και ορισμένους εν ενέργεια, το οποίο προσπαθεί να τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά α­ξιωματικούς της επιλογής του. Παράλληλα, δε, επιχειρεί να εμπλακεί και με τις προμήθειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες (το θέμα ερευνάται διακριτικά με ε­ντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο), στο κύκλωμα αυτό, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μετέχουν ένας πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ένας πρώην υφυπουργός και δύο πρώην αρχηγοί επιτελείων. Τα δε «πλοκάμια» φτάνουν μέχρι την κορυφή ενός γενικού επιτελείου, αλλά πιθανότατα και στο γραφείο του ίδιου του υπουργού.

Ο τελευταίος φέρεται να μη γνωρίζει το ζήτημα και, όπως λέγεται, «εξεπλάγη» όταν ενημερώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα και την ενδεχόμενη (έστω εκ του πλαγίου) εμπλοκή στελέχους του επιτελείου του.

Το κύκλωμα αυτό, στο οποίο φέρεται να μετέχουν άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές πολιτικές απόψεις, αλλά έχουν συνεργασθεί στα πλαίσια της θητείας τους στις ένοπλες δυνάμεις, έχει στόχο τον έλεγχο των διαδικασιών στα ανώτατα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, επιδιώκει τον έλεγχο των εξοπλισμών, μιας και ο συ­γκεκριμένος τομέας έχει να κάνει και με οικονομικά δεδομένα αλλά και με τη στήριξη συγκεκριμένων συμφερόντων (και χωρών).

Πάντως, πέρα από προσωπικές επιδιώξεις και κακίες ορισμένων εκ των συμμετεχόντων, το συγκεκριμένο κύκλωμα φαίνεται να καθοδηγείται, έστω και μερικώς, από στελέχη που κινούνται περί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κυβέρνηση αλλά και ειδικότερα στο Πεντάγωνο σήμανε συναγερμός όταν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επίσημες δηλώσεις του αναφέρθηκε σε θέματα που λογικά δεν θα έπρεπε να γνωρίζει.

Και αυτό δεν συνέβη μία και δύο, αλλά περισσότερες φορές, που σημαίνει ότι έχει πληροφόρηση από μέσα για απόρρητα θέματα.
Στέλεχος πάντως του Μεγάρου Μάξιμου, που έχει αναλάβει εδώ και λίγες μέρες να δει διακριτικά το θέμα, έχει ήδη προβληματισθεί σοβαρά, όπως λέει, από το βάθος του κυκλώματος και, όπως έλεγε σε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, πρώην ανώτατο αξιωματικό, «αν είχαμε τις πληροφορίες αυτές διασταυρωμένες πριν από τις κρίσεις, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ