Ηλίας Ζούρος στο “Π”: Ο συνδυασμός για τον Ολυμπιακό

Ηλίας Ζούρος στο “Π”: Ο συνδυασμός για τον Ολυμπιακό

Του
ΗΛΙΑ ΖΟΥΡΟΥ
Προπονητή του Προμηθέα Πάτρας


Ο Ολυμπιακός είναι σε καλό μομέντουμ και ήδη η παρουσία του στην Ευρωλίγκα φέτος είναι εξαιρετική. Μπήκε άνετα στους «8» και πλέον μένει να δούμε τη συνέχεια. Σίγουρα ο δρόμος στο εξής δεν θα είναι εύκολος, ωστόσο η σταθερότητα που έχει δείξει σε συνδυασμό με τις ώριμες εμφανίσεις του αφήνουν πολλές υποσχέσεις για εξαιρετικό φινάλε.

Εδώ να πω ότι για να εξακολουθήσει να βαδίζει εξίσου λαμπρά και στέρεα θα απαιτηθεί ένας συνδυασμός δεδομένων. Όπως, για παράδειγμα, να μην έχει απουσίες, να είναι οι παίκτες του υγιείς, μακριά από τραυματισμούς. Όσο για τη νοοτροπία, θεωρώ ότι ο Γιώργος (σ.σ.: Μπαρτζώκας) κάνει πολύ καλή δουλειά, διατηρώντας την ομάδα του ταπεινή και συγκεντρωμένη, χωρίς φανφάρες και βαρύγδουπες υποσχέσεις. Αυτό τον βοηθά να έχει άπαντες σε εγρήγορση, έτοιμους να προσφέρουν.

Σ’ αυτήν τη φάση της διοργάνωσης εκτιμώ πως δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, παρά ομάδες που θα αρθούν των περιστάσεων και θα πετύχουν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό τη στιγμή που πρέπει. Συνεπώς, αν ο Ολυμπιακός –και δεν έχω λόγο να πιστεύω το αντίθετο– παραμείνει σοβαρός και πλήρης, τότε διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις και στο Final 4 να μετάσχει και να αναρριχηθεί όσο πιο ψηλά μπορεί.

Έχω ξαναπεί ότι η Ευρωλίγκα δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος. Που σημαίνει πως δεν αρκεί να σημειώσεις κάποιες εντυπωσιακές νίκες, αλλά να καταφέρεις να διατηρηθείς στον αφρό σε βάθος χρόνου. Και ανθεκτικότητα χαρακτηρίζει την ελληνική ομάδα, και το λεγόμενο μέταλλο του πρωταθλητή, συν κάτι επίσης σημαντικό, το βάθος στον πάγκο. Υπάρχουν παίκτες που δεν ξεκινούν βασικοί και όμως είναι σε θέση να το κρίνουν ή εν πάση περιπτώσει να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Άρα, για να συμπυκνώσω και να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, με λίγη τύχη αυτός ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να προχωρήσει επιτυχημένα στη διοργάνωση, όπως έπραξε μέχρι τώρα στην κανονική της διάρκεια.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: contra.gr


Σχολιάστε εδώ