Ο Ολυμπιακός και η Σαχτάρ Ντόνετσκ έστειλαν μήνυμα παύσης του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ολυμπιακός και η Σαχτάρ Ντόνετσκ έστειλαν μήνυμα παύσης του πολέμου στην Ουκρανία

Εν μέσω συγκινητικού κλίματος και με τον κόσμο να δίνει το «παρών» στο Καραϊσκάκη, ο Θρύλος πήρε τη φιλική νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Τικίνιο.

O  Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 13’ με τον Ρέαμπτσιουκ να βγάζει στην αντεπίθεση τον Βαλμπουενά, ο Γάλλος να στρώνει στον Φορτούνη, ο οποίος έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 17’ ο Μασούρας γέμισε από τα δεξιά, ο Τικίνιο προσπάθησε να απειλήσει με το κεφάλι, χωρίς να καταφέρει να βρει εστία.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να επιτεθούν και στο 20’ ο Κονοπλιά επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Θρύλος πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, ο Μασούρας μετά από σέντρα του Φορτούνη «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τικίνιο προώθησε τη «στρογγυλή θεά» στα δίχτυα. Στο 28’ ο κ. Μαρτίνς πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει τη θέση του Μπουχαλάκη.

Ο ρυθμός έπεσε λίγο με τις δύο ομάδες να έχουν λιγοστές ευκαιρίες για να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο κ. Μαρτίνς άλλαξε όλη την ομάδα εκτός από τον Κρίστινσον, τον Τικίνιο και τον Α. Καμαρά.

Στο 49’ η Σαχτάρ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο ο Κρίστινσον έπεσε στη γωνία του και έδιωξε το σουτ του Μούντρικ. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αντέδρασε θετικά και στο 60’ στο σουτ που επιχείρησε ο Στεπανένκο έξω από την περιοχή. Η ομάδα μας απάντησε στις ευκαιρίες με το μακρινό σουτ του Λόπες στο 68’ και αυτό του Λαλά στο 73’. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ηλία Καραργύρη κάτω από τα δοκάρια με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 1-0.


Σχολιάστε εδώ