Η κρυφή ζωή των συναισθημάτων

Η κρυφή ζωή των συναισθημάτων

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί στις 11 Απριλίου
το βιβλίο της Tina Oziewicz 

Η κρυφή ζωή των συναισθημάτων

σε εικονογράφηση της Aleksandra Zając  

Μια εξερεύνηση στον κρυφό και συχνά δυσνόητο κόσμο των συναισθημάτων!
Το βιβλίο αυτό δίνει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να αντιληφθούν μια σειρά απλών αλλά και πολύπλοκων συναισθημάτων -όπως η χαρά, η ευγένεια, το θάρρος, η ηρεμία και η συμπόνια-, μέσα από συγκεκριμένα και κατανοητά παραδείγματα.




Συγγραφέας
Tina Oziewicz
Εικονογράφηση
Aleksandra Zając
Μετάφραση
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου


Η χαρά, η ζήλια, ο ενθουσιασμός, ο θυμός, η ευγνωμοσύνη, ο φόβος…

Το βιβλίο της Tina Oziewicz, με τις εικόνες της Aleksandra Zajac, προσκαλεί παιδιά και γονείς να συζητήσουν και να σκεφτούν τι συμβαίνει στον κόσμο των συναισθημάτων (και όχι μόνο).

Με απλές, ξεκάθαρες προτάσεις το βιβλίο παρουσιάζει τα συναισθήματα και τον τρόπο που αυτά ενεργούν ανοίγοντας έναν διάλογο με τον αναγνώστη. Τα συναισθήματα δεν κρίνονται, ούτε κατατάσσονται, ενεργούν και υπάρχουν στον καθένα μας.

Ας τα αναγνωρίσουμε καλύτερα.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022


Απόσπασμα βιβλίου

Διαβάστε το απόσπασμα ΕΔΩ


Είπαν για το βιβλίο

Ένα μοναδικά όμορφο και αυθεντικό βιβλίο. Οι ξεχωριστές εικόνες, κυρίως σε αποχρώσεις του γκρι με λίγα χρώματα περιστασιακά, είναι ιδανικές για να αποτυπώσουν τις έννοιες του βιβλίου… Οι λέξεις ταιριάζουν αρμονικά με κάθε εικόνα.
―Youth Services Book Review  

Η Κρυφή ζωή των συναισθημάτων είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο, διασκεδαστικό, γεμάτο εκπλήξεις· ένα βιβλίο που θα αντέξει στον χρόνο.
―Midwest Book Review 

Οι γοητευτικοί χαρακτήρες της ιστορίας είναι εντυπωσιακοί και δίνουν το έναυσμα για σκέψεις και συζητήσεις. Ένα βιβλίο που θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σχολική και δημόσια βιβλιοθήκη.
―Magic Tree Children’s Books


Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Η Tina Oziewicz είναι πολωνή συγγραφέας και μεταφράστρια, απόφοιτος Φιλοσοφίας και Αγγλικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Wroclaw στην Πολωνία. Δεν σχεδίαζε να γίνει συγγραφέας, μεταφράστρια, ακαδημαϊκός και δασκάλα, ωστόσο μέσα στις παιδικές ιστορίες βρήκε τη φωνή της και τον τρόπο να αποτυπώνει τον κόσμο, σύμφωνα με την προσωπική της φιλοσοφία και αντίληψη.

Η Aleksandra Zajac (1988) είναι απόφοιτος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Opole της Πολωνίας. Εργάζεται ως γραφίστρια, εικονογράφος και γλύπτρια. Η δουλειά της τράβηξε την προσοχή των Πολωνικών εκδόσεων «Dwie Siostry» στον διεθνή διαγωνισμό «Clairvoyant», που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Η Κρυφή ζωή των συναισθημάτων είναι το πρώτο της εικονογραφημένο βιβλίο.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Πρωτότυπος Τίτλος: Co robią uczucia?
Ηλικία: 5+
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία/ Συναισθήματα
ISBN: 978-960-572-482-5


Σχολιάστε εδώ