Πάτρα: Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τα νέα στοιχεία για το παζλ «Μαλένα – Ιριδα»

Πάτρα: Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τα νέα στοιχεία για το παζλ «Μαλένα – Ιριδα»

Η 33χρονη μετά τη μαραθώνια απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας
η μεταγωγή της οποίας ξεκίνησε στις 08:50 το σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα. Χθες κρίθηκε προφυλακιστέα μετά από την απολογία της στην 18η ανακρίτρια η οποία έκρινε ότι η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Για ακόμα μια φορά, έξω από τον χώρο των φυλακών του Κορυδαλλού, υπήρξαν συγκεντρωμένοι που την αποδοκίμασαν έντονα ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν ξανά αυξημένα για να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Η κατηγορούμενη θα κρατηθεί προσωρινά στη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού -γνωστή και ως πτέρυγα VIP- όπου θα κρατηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μάλιστα, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά της το πρώτο διάστημα θα προαυλίζεται μόνη της.

Δύο είναι οι λόγοι που προκρίθηκε ο Κορυδαλλός

Πρώτον διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Δεύτερον διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη» γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις Αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

Σημειώνεται ότι στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου θα κρατηθεί σε απομόνωση ώστε να μην έρχεται σε επαφή με συγκρατούμενές της για λόγους προστασίας της.


Σχολιάστε εδώ