ΚΙΝΑΛ: «Μητσοτάκης και Τσίπρας μονομάχοι ενός αδιέξοδου για την κοινωνία δικομματισμού»

ΚΙΝΑΛ: «Μητσοτάκης και Τσίπρας μονομάχοι ενός αδιέξοδου για την κοινωνία δικομματισμού»

Aιχμηρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα άσκησε tο Κίνημα Αλλαγής  με αφορμή την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

Σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρει:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσαν και σήμερα το ρόλο τους ως  μονομάχοι ενός αδιέξοδου για την κοινωνία δικομματισμού.

Ξεχνά ο κ. Μητσοτάκης ποιος ευθύνεται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας αλλά και ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις, όταν ο ίδιος και η ΝΔ «πετροβολούσαν» από τα «Ζάππεια».  Η περιπέτεια της χώρας θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα -όπως στην Πορτογαλία- αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επένδυαν στο διχασμό.

Προσβάλλει, δε, τους Έλληνες πολίτες που σήμερα δοκιμάζονται πολλαπλώς από τις δικές του μεροληπτικές και ατελέσφορες πολιτικές και αντί πανηγυρισμών για τις δήθεν επιτυχίες της κυβέρνησης, αναμένουν μέτρα προστασίας και μόνιμους μηχανισμούς υποστήριξης του βιοτικού τους επιπέδου.

Ο κ. Τσίπρας, που επίσης ξεχνά τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση και των δύο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν».

Διμέτωπος αγώνας από τον Ν. Ανδρουλάκη: Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί λύση

Όπως έργαψε το “ΠΑΡΟΝ”  ο Ν. Ανδρουλάκης, με εκκωφαντικό τρόπο, έκλεισε την πόρτα σε ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης με σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό στις επόμενες εκλογές.

Η δήλωσή του «σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη, την αλαζονεία και την έλλειψη στρατηγικής δεν πρόκειται να δώσω» δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και δεύτερες σκέψεις. Εξ ου και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του… άμεσα ενδιαφερόμενου, δηλαδή της ηγεσίας της κυβερνητικής παράταξης. Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα έσπευσε να αποδομήσει (απαξιώσει) το… ξαφνικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τις κυβερνήσεις συνεργασίας. «Η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τις θυμήθηκε τώρα που χάνει την αυτοδυναμία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή της.


Σχολιάστε εδώ