Κυριάκος Βελόπουλος στο “Π”: Η ληστεία των Ελλήνων δεν θα μείνει ατιμώρητη

Κυριάκος Βελόπουλος στο “Π”: Η ληστεία των Ελλήνων δεν θα μείνει ατιμώρητη

Του
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προέδρου της Ελληνικής Λύσης


Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι τόσο η πανδημία όσο και η ενεργειακή κρίση χτυπούν ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο την Ελλάδα. Πλέον όμως είναι ξεκάθαρο ότι έλληνες πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αφεθεί έρμαια, αντιμετωπίζοντας τις χειρότερες συνέπειες, με τη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία να βρίσκονται σε κατάρρευση, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Δυστυχώς για τους Έλληνες, έχουμε μια κυβέρνηση η οποία, αντί να βρίσκει λύσεις, εφευρίσκει δικαιολογίες για να συγκαλύψει την ανικανότητά της. Η Ελληνική Λύση, τα τρία χρόνια που βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο είχε δεσμευθεί. Παρά το γεγονός ότι είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης, δημοσίως και θεσμικά έχουμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, όχι μόνο για τα τρέχοντα προβλήματα, αλλά προβλέποντας και την κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, η οποία έχει εξελιχθεί σε οικονομικό εφιάλτη για το σύνολο των πολιτών.

Εδώ και δύο χρόνια μιλούσαμε τόσο για την επερχόμενη ενεργειακή κρίση όσο και για την επισιτιστική, εισπράττοντας την ειρωνεία της ΝΔ. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι συγκεκριμένες, καταγεγραμμένες και κοστολογημένες.

Από τις προαγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου, όταν οι τιμές βρίσκονταν στο ναδίρ, την άμεση επαναλειτουργία των λιγνιτικών εργοστασίων, που θα εξασφάλιζαν στην Ελλάδα ενεργειακή ασφάλεια και αυτάρκεια, τη στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, με την πλειοψηφία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθύνεται στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, καταγγέλλοντας το κυβερνητικό σχέδιο, που απέδιδε ένα αμελητέο πόσο στην παραγωγική ανασυγκρότηση, έναντι των δεκάδων δισεκατομμυρίων από τους πόρους που κατευθύνονται σε άχρηστες, αντιπαραγωγικές, προκλητικές δράσεις. Στις οποίες φυσικά πρωταγωνιστούσαν ημέτεροι.

Η ΝΔ όχι μόνο δεν μας άκουσε, αλλά έκανε ακριβώς τα αντίθετα και για αυτά θα κληθεί να απολογηθεί. Ακόμα και όταν οι ενδείξεις για τον ενεργειακό Αρμαγεδδώνα ήταν σαφείς –μιλάμε για 12 μήνες νωρίτερα–, η κυβέρνηση έκανε το αδιανόητο: Συρρίκνωσε περαιτέρω την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη, εγκατέλειψε τα υδροηλεκτρικά και σχεδόν διπλασίασε την ηλεκτροπαραγωγή από το φυσικό αέριο! Η κυβέρνηση μάς εξέθεσε, ηθελημένα, σε έναν τεράστιο κίνδυνο λίγους μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όταν οι τιμές του φυσικού αερίου είχαν ήδη αρχίσει να απογειώνονται.

Όταν από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 έχεις αυξήσει την ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο από τις 860 στις 1.484 γιγαβατώρες, δεν έχεις κάνει λάθος. Έχεις διαπράξει έγκλημα κατά των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, της εθνικής οικονομίας, της εθνικής ασφάλειας. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η κυβέρνηση δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ακύρωση του αγωγού EastMed, την ολοκλήρωση του οποίου δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει με τη «λεόντεια» αμυντική συμφωνία που υπέγραψε με τις ΗΠΑ! Ένας αγωγός που θα έδινε μια διέξοδο στην απεξάρτηση τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης από το φυσικό αέριο, ενώ θα έφερνε αρκετά έσοδα και στα δημόσια ταμεία. Παράλληλα διαβεβαιώνει διεθνώς, μέσω των δηλώσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου…

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση άνοιξε την Κερκόπορτα στους κερδοσκόπους, τους οποίους τώρα «καταγγέλλει»! Είναι ακριβώς αυτές οι ενέργειες, μαζί φυσικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το ομόλογο-σκάνδαλο, με ρήτρα πράσινης ανάπτυξης, που πραξικοπηματικά εξέδωσε και τη συμμετοχή στο χρηματιστήριο ενέργειας, οι οποίες έχουν οδηγήσει τον Έλληνα στην απόγνωση.

Ακόμα και τώρα υπάρχουν λύσεις, όμως η παρούσα κυβέρνηση τις αγνοεί. Εξακολουθεί να μεταφέρει τις τεράστιες ευθύνες της στην παγκόσμια κρίση και στον Πούτιν, όπως έκανε σε όλους τους τομείς που απέτυχε τα τελευταία χρόνια: Για τις φωτιές έφταιγε η ζέστη, για τα μπλακάουτ έφταιγε η άπνοια, για τις πλημμύρες έφταιγε η βροχή, για τον αποκλεισμό χιλιάδων σε κεντρικές οδούς έφταιγε το χιόνι, που έπεσε ημέρα και όχι νύχτα.

Ο καταστροφέας της εθνικής οικονομίας λοιπόν έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία.

Η λύση είναι επίσης μία: Εκλογές εδώ και τώρα για να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση και ο λαός να επιλέξει αυτούς που όλο το τελευταίο διάστημα λειτουργούσαν με γνώμονα όχι το κομματικό, αλλά το εθνικό συμφέρον: Την Ελληνική Λύση, που έχει αποδείξει ότι διαθέτει την τεχνογνωσία, το σθένος και την αποφασιστικότητα για να δώσει άμεσες λύσεις και να εξασφαλίσει ότι όσοι θησαύρισαν επάνω στη ληστεία του ελληνικού λαού θα λογοδοτήσουν.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ