Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θα αποτρέψει την ήττα του στις εκλογές

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θα αποτρέψει την ήττα του στις εκλογές

Αντί για γοητευτικοί στους λίγους, προτιμώ να είμαστε χρήσιμοι στους πολλούς

–Η ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος
–Οι άνθρωποι θα δώσουν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη
–Θα είναι ο Μητσοτάκης ο πρώτος που θα επιχειρήσει να αλλάξει δύο φορές στην ίδια θητεία τον εκλογικό νόμο

Η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στη φτώχεια και στην ανασφάλεια, ζούμε έναν εφιάλτη διαρκείας. Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται ως φυσικό φαινόμενο, τα golden boys ως μεταρρύθμιση, το ξεπούλημα των ασημικών και η εύνοια των ελίτ ως ανάπτυξη.

Οι εκλογές και η ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος. Όσες φορές και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να αποτρέψει την ήττα του στις ε­κλογές.

Τα παραπάνω δίνουν μια πλήρη γεύση της αποκαλυπτικής συνέ­ντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «Βήμα», στον πολιτικό συντάκτη Άρη Ραβανό.

Η νέα γενιά θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά…
«Ζούμε έναν κακό εφιάλτη διαρκείας. Η πανδημία αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία, η ακρίβεια ως φυσικό φαινόμενο, η φτώχεια ως κανονικότητα, οι φυσικές καταστροφές ως αναπόφευκτες, το κράτος ως λάφυρο, τα golden boys ως μεταρρύθμιση, το ξεπούλημα των ασημικών και η εύνοια των ελίτ ως ανάπτυξη. Όλα αυτά προδιαγράφουν ένα αύριο κοινωνικής απελπισίας και διάλυσης. Καλό είναι να μην το ζήσουμε.

Η ελληνική κοινωνία βυθίζεται μέρα με τη μέρα στην ανασφάλεια, τη φτώχεια και την απόγνωση. Δεν θέλω να γίνω προφήτης δεινών, όμως αυτό που με ανησυχεί είναι ότι στα τρία σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ υπάρχει μια ραγδαία και επικίνδυνη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Οι εκλογές και η ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος για να δοθεί θετική κατεύθυνση αλλαγής στη διάχυτη κοινωνική διαμαρτυρία.

Από ό,τι μπορώ να εκτιμήσω, τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ τη γοητεύει περισσότερο ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Αλλά αυτό δεν με προβληματίζει. Προτιμώ, αντί για γοητευτικοί στους λίγους, να είμαστε χρήσιμοι στους πολλούς. Αυτούς που συναντάω στις περιοδείες μας, αυτούς που συζητάμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, αυτούς που εκπροσωπούμε με το έργο και τη δράση μας. Και να είστε βέβαιοι ότι, όταν έρθει η ώρα της απόφασης στις επόμενες εκλογές, αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη ώστε η χώρα να βαδίσει με ασφάλεια και προοπτική τα επόμενα χρόνια.

Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να επιλέξει στην πράξη και επί της ουσίας των πολιτικών θέσεων. Ο δρόμος της αφωνίας και των ίσων αποστάσεων, ιδιαίτερα όσο περνά ο καιρός, δεν αποτελεί εχέγγυο ουδετερότητας, αλλά άλλοθι σε μια κυβέρνηση που οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία σε συνθήκες πρωτοφανούς ανασφάλειας.

Δεν ξέρω αν αποτελεί έκπληξη, αλλά τα ψηφοδέλτιά μας θα καθρεφτίζουν τις πιο ζωντανές, νεανικές, έντιμες, καταρτισμένες, ανήσυχες δυνάμεις που διαθέτει η ελληνική κοινωνία. Κι αυτή η νέα γενιά που στρατεύεται στην πολιτική για να δώσει και όχι για να πάρει, θα αποτελέσει και τη ραχοκοκαλιά της προοδευτικής κυβέρνησης.

Όσες φορές και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να αποτρέψει την ήττα του στις εκλογές. Το μόνο που θα καταφέρει είναι ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και σε όση αξιοπιστία τού έχει απομείνει. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν άλλαξε δύο φορές στην ίδια θητεία της τον εκλογικό νόμο. Θα είναι ο πρώτος που θα το επιχειρήσει. Και μάλιστα όταν πριν από λίγες μέρες το διέψευδε κατηγορηματικά. Αν το επιχειρήσει, δεν θα τον παίρνουν στα σοβαρά ούτε οι πιο ένθερμοι ψηφοφόροι της ΝΔ».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ