Πατάει γκάζι ο Πύργος του Πειραιά

Πατάει γκάζι ο Πύργος του Πειραιά

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της τελειοποίησης του Πύργου του Πειραιά, του πλέον εμβληματικού έργου της πόλης τα τελευταία 40 χρόνια. Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και στόχος των επενδυτών είναι να έχει παραδοθεί το κτίριο, εκσυγχρονισμένο και λειτουργικό, νωρίτερα από τον προγραμματισμένο στόχο (τέλος της άνοιξης του 2023).

Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να συναινέσει ο Δήμος στην εκχώρηση των δικαιωμάτων που θα διεκδικούσε η διαχειρίστρια εταιρεία σε περίπτωση που δεν τηρούνταν οι όροι της σύμβασης παραχώρησης του κτιρίου.

Αν δηλαδή η Δημοτική Αρχή, για κάποιον λόγο, στο μέλλον αθετήσει κάποιον από τους όρους της συμφωνίας με την εταιρεία, τα δικαιώματα της τελευταίας με την απόφαση του ΔΣ εκχωρούνται στην τράπεζα που τη χρηματοδοτεί για να ολοκληρώσει τις εργασίες. Έτσι διασφαλίζεται η χρηματοδότηση του έργου και η απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών.

Το κτίριο, που έχει ύψος 84 μέτρων, θα διαθέτει δομημένες επιφάνειες 34.623 τετραγωνικών, χωρίς να υπολογίζονται τα δύο υπόγεια. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο ισόγειο και στους δύο πρώτους ορόφους θα λειτουργούν εμπορικά καταστήματα, ενώ ο τρίτος θα έχει καταστήματα εστίασης. Από τον τέταρτο μέχρι και τον 18ο όροφο θα λειτουργούν γραφεία, ενώ στους δύο τελευταίους ορόφους θα λειτουργούν εστιατόρια, καφέ, μπαρ κ.λπ., που θα έχουν θέα όλο το λιμάνι και μεγάλο μέρος της Κεντρικής, της Νότιας και της Δυτικής Αττικής.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ