Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της ΠΟΕΒ στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μπολόνια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της ΠΟΕΒ στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μπολόνια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια (Το Ελληνικό Παιδικό βιβλίο ταξιδεύει στη Μπολόνια) Ομοίως θετική  και αποτελεσματική υπήρξε η συμμετοχή της ΠΟΕΒ.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συμμετοχής μας στη Διεθνή Έκθεση του Καΐρου, η ΠΟΕΒ, στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό, όπως και σε αυτό των επαφών της με οργανισμούς, ενώσεις, εκδότες και βιβλιοπώλες του εξωτερικού, δήλωσε έμπρακτα το παρόν στο Ελληνικό Περίπτερο (το οποίο δημιουργήθηκε και οργανώθηκε με ευθύνη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού).

Στην διάρκεια της έκθεσης είχαμε επαφές με εθνικές αντιπροσωπείες, εκδότες και βιβλιοθήκες από Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία αλλά και μια σειρά άλλων φορέων. Παρευρεθήκαμε στην συζήτηση για τις δυσκολίες των ψηφιακών εκδόσεων σε στρογγυλή τράπεζα με εκδότες άλλων χωρών και στο Translation Forum με θέμα τις μεταφράσεις και τις αγοραπωλησίες δικαιωμάτων κ.α.

Για ακόμα μια φορά η συνεργασία με το Ε.Ι.Π. είχε θετικό πρόσημο αναφέρει το Δ.Σ. της ΠΟΕΒ.

Ελπίζουμε τέλος, το Υπουργείο Πολιτισμού να συνειδητοποιήσει την ανάγκη της συμμετοχής του Ελληνικού Βιβλίου και των εκπροσώπων του στις εκθέσεις του εξωτερικού, που αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς την επιτυχή πολιτική εξαγωγής Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό και συνεπώς την εξωστρέφεια του ελληνικού βιβλίου.

Αυτό βεβαίως απαιτεί έγκυρη οργάνωση, σχεδιασμό και δέσμευση πόρων. Από την πλευρά της η ΠΟΕΒ, λόγω πολυετούς εμπειρίας, θεωρεί και θέτει τις δυνάμεις της στη διάθεση των φορέων ως προς την επίτευξη των παραπάνω στόχων, καταλήγει η ανακοίνωση απο το  Δ.Σ. της ΠΟΕΒ.

.

 


Σχολιάστε εδώ