Ν. Ανδρουλάκης: «Πορεία προς τον λαό», με το βλέμμα στις κάλπες

Ν. Ανδρουλάκης: «Πορεία προς τον λαό», με το βλέμμα στις κάλπες

-Στόχος του Ν. Ανδρουλάκη το Κίνημα Αλλαγής να είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές

Από την Ημαθία, όπου το κλίμα που συνάντησε ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικό, ξεκίνησε την «πορεία προς τον λαό» ο Ν. Ανδρουλάκης. Το επόμενο δίμηνο και μέχρι το Συνέδριο του Μαΐου (20 – 22) θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών στην επικράτεια, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοχευμένες επισκέψεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Όλα αυτά βέβαια με το βλέμμα στραμμένο προς τις εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη δεν θα γίνουν άμεσα, αλλά δεν θα καθυστερήσουν και πολύ. Ο στόχος των περιοδειών του κ. Ανδρουλάκη διπλός: Αφενός να έρθει σε επαφή με τους ψηφοφόρους του Κινήματος και να χτίσει σταδιακά μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια, όντας ευρωβουλευτής, απουσίασε εκτός Ελλάδας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αφετέρου, με την επιτόπου παρουσία του, να ενισχύσει τη δυναμική που καταγράφει το Κίνημα από τις εσωκομματικές εκλογές και εντεύθεν. Δυναμική που προκαλεί αισιοδοξία σε στελέχη και ψηφοφόρους για το μέλλον.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Ν. Ανδρουλάκης περιέγραψε τον οδικό χάρτη του Κινήματος για τους επόμενους μήνες και τον στόχο του για τις επόμενες εκλογές. Τις συμπύκνωσε σε φράσεις όπως «να σπάσουμε τον δικομματισμό» και «να στείλουμε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Το εξειδίκευσε δε προεξοφλώντας ότι το βράδυ των εκλογών το Κίνημα Αλλαγής θα είναι με την «πλευρά των νικητών». Στόχος, επί της ουσίας, του κ. Ανδρουλάκη είναι στις επόμενες εκλογές το Κίνημα να επιτύχει ένα ποσοστό τέτοιο που δεν θα το καθιστά απλά ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, αλλά να είναι αυτό που θα τις καθορίσει σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς κανείς να το ομολογεί (παραδέχεται) ανοιχτά, μύχιος πόθος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η ανοδική πορεία να συνεχιστεί, ούτως ώστε το Κίνημα στις εκλογές να υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να είναι δεύτερο κόμμα. «Δύσκολος στόχος, αλλά όχι ανέφικτος», υποστηρίζουν.

«Να ξαναγίνει το Κίνημα η μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να αποτελέσει την ασπίδα του λαού και των μη προνομιούχων», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή. Στο επιτελείο του γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν στις εκλογές τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση του Κινήματος στο μετεκλογικό τοπίο.
Θα είναι σε θέση να βάλει τους όρους και τις προϋποθέσεις και να οδηγήσει τη χώρα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πολιτική αλλά και κοινωνικοοικονομική.

Παράλληλα με τον κ. Ανδρουλάκη περιοδείες στην περιφέρεια θα πραγματοποιήσουν όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη προκειμένου να μεταφέρουν στους πολίτες το μήνυμα της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης της παράταξης. Άλλωστε ο ίδιος είναι πεπεισμένος –το είπε και δημόσια– ότι «η μάχη θα δοθεί κάτω στην κοινωνία και όχι στα ‘‘παράθυρα’’ των καναλιών». Ενισχυτικές στην προσπάθεια αυτή θα είναι οι μεγάλες προσυνεδριακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις αλλά και στην Αθήνα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ