Γιώργος Πομάσκι στο “Π”: Ο τέλειος αγώνας του Μίλτου

Γιώργος Πομάσκι στο “Π”: Ο τέλειος αγώνας του Μίλτου

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΜΑΣΚΙ
Προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου


Είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή και ακόμη πιο δύσκολο να μείνεις εκεί. Όμως ο Μίλτος το έχει καταφέρει και, το πιο σημαντικό, είναι διψασμένος για περισσότερη δουλειά και επιτυχίες. Στον πρωταθλητισμό, ξέρετε, τίποτα δεν είναι εύκολο και δεν σου χαρίζεται το παραμικρό. Αν δεν λειτουργήσεις σωστά τη στιγμή που πρέπει, δεν πρόκειται να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Στο Βελιγράδι έκανε τον τέλειο αγώνα. Αν και ο συναγωνισμός ήταν έντονος, ανταποκρίθηκε άριστα. Ήρθε το μεγάλο άλμα και κυριάρχησε απολύτως. Νιώθω περήφανος για εκείνον και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει στο ίδιο, κορυφαίο τέμπο, αφού διαθέτει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες.

Για το πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Όρεγκον το καλοκαίρι έχουμε χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι θα απαιτηθεί συγκεκριμένη και μεθοδική προσπάθεια, αφού οι χρονιές που έχει παγκόσμιο πρωτάθλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πάντοτε πιο απαιτητικές. Απέναντί μας θα βρούμε αθλητές υψηλού επιπέδου και γι’ αυτό πρέπει να πάμε όσο το δυνατόν πιο άρτια προετοιμασμένοι.

Στον ανοιχτό στίβο οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ο αέρας πνέει με αυξομειούμενες εντάσεις και η πίστα διαφέρει. Άρα θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που μας περιμένουν και να προετοιμαστούμε για έναν ακόμη σκληρό αγώνα. Σίγουρα το μετάλλιο –και αν μάλιστα είναι το χρυσό– αποτελεί ισχυρή πρόκληση, όμως μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν γίνει όλα σωστά και όπως πρέπει.

Το να δουλεύεις με τον Μίλτο είναι μοναδική εμπειρία. Με λίγα λόγια καταλαβαίνει πολλά, αφομοιώνοντας αμέσως αυτά που του λέω. Είναι ένα χαρισματικό παιδί και ένας μεγάλος αθλητής, που ξέρει ακριβώς πώς πρέπει να αντιδράσει την κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι εύκολο αυτό, ούτε απλό, ούτε το συναντάς καθημερινά. Το κυριότερο που θέλω να του ευχηθώ είναι υγεία. Να είναι γερός και από εκεί και πέρα στο χέρι του είναι και καλύτερες επιδόσεις να φέρει και να βελτιωθεί περισσότερο. Όμως η υγεία είναι το παν και σ’ αυτό πια δεν χωράει συζήτηση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ