Άνοιξε η αγκαλιά του  Πειραιά για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Άνοιξε η αγκαλιά του Πειραιά για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Συνεχής είναι η ροή προσφύγων από την Ουκρανία στον Πειραιά. Οι πρώτοι 25 είχαν έρθει τα ξημερώματα της προπερασμένης Δευτέρας και εγκαταστάθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΚΑΠΗ και σε ξενοδοχείο. Τις επόμενες μέρες έφθασαν άλλα 9 άτομα.

«Οι πρόσφυγες», όπως είπε ο δήμαρχος, «για όσο διάστημα φιλοξενηθούν, θα έχουν πλήρη τροφοδοσία, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, θα τους χορηγούνται ρούχα και παπούτσια, γιατί έφυγαν βιαστικά από την πατρίδα τους και δεν πρόλαβαν να πάρουν τίποτα μαζί τους, και ο,τι άλλο χρειάζονται για να νιώσουν άνετα και να ξεπεράσουν, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, το δράμα τους».

Χαρακτηριστικό πάντως της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλους. Συγκεκριμένα, ενώ ο Δήμος έχει διασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτούνται για να πληρωθούν τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους πρόσφυγες, δεν μπορεί να τα πληρώσει γιατί δεν προβλέπεται τέτοιου είδους δαπάνη από τον νόμο. Δηλαδή, δικαιολογούνται έξοδα φιλοξενίας για ξένους επίσημους, αυτοδιοικητικούς κ.λπ., με τις ακολουθίες τους, αλλά δεν δικαιολογείται η φιλοξενία προσφύγων, που στο κάτω κάτω είναι εκείνοι που την έχουν ανάγκη, αφού κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο Δήμος θα βρει τρόπο να πληρώσει τα ξενοδοχεία, αλλά, όπως είπε ο κ. Μώραλης, όταν εξήγησε το πρόβλημα σε κυβερνητικούς παράγοντες, του είπαν να στείλει τους Ουκρανούς σε δομές προσφύγων στις Σέρρες και στην Καβάλα, όπου υπάρχουν κενές θέσεις…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ