Πρώτη… καμπάνα για τις αξιολογήσεις

Πρώτη… καμπάνα για τις αξιολογήσεις

Μια απόφαση με πολλές προεκτάσεις πήρε τις τελευταίες μέρες το Πρωτοδικείο Πειραιά, που καταδίκασε δύο μέλη του ΠΥΣΔΕ, δηλαδή του Συμβουλίου που έκανε την επιλογή Διευθυντών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε ποινές φυλάκισης με αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμιση του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη, κατά την διαδικασία της κρίσης και αξιολόγησής του ως υποψήφιου Διευθυντή ΕΠΑΛ.

Η διαδικασία έγινε πριν μερικά χρόνια, επί υπουργίας Γαβρόγλου στο Παιδείας και είχε ξεσηκώσει σάλο γιατί εκπαιδευτικοί με περγαμηνές και μεταπτυχιακά, βαθμολογήθηκαν πολύ χαμηλά στην προσωπική συνέ­ντευξη στο ΠΥΣΔΕ για να προωθηθούν στις θέσεις τους άλλοι με λιγότερα προσόντα, που πήραν… άριστα όμως στις συνεντεύξεις επειδή ήταν αρεστοί στο τότε σύστημα.

Οι εκπαιδευτικοί που… κόπηκαν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τα μέλη του ΠΥΣΔΕ για μεροληπτική συμπεριφορά που τους προκάλεσε ηθική και οικονομική βλάβη, ενώ ο κ. Γουρδομιχάλης έκανε και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των δύο που προαναφέραμε, επειδή στην έκθεσή τους ανέφεραν διάφορα για να πετύχουν τον στόχο τους. Γι’ αυτή την υπόθεση καταδικάσθηκαν από το συγκεκριμένο Δικαστήριο, με την απόφαση όμως να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί προηγείται της δίκης μετά τη μήνυση που έκαναν όλοι οι… κομμένοι διευθυντές κατά του συνόλου των μελών του ΠΥΣΔΕ.

Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν τη δίκη, η Νομαρχιακή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπο των κατηγορουμένων κάτι που είχε προκαλέσει τριβές ακόμα και μεταξύ των μελών της δεδομένου ότι κάποια υποστήριξαν πως η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ