Κτηματολογικά: Επανέλεγχος σε 14 περιοχές

Κτηματολογικά: Επανέλεγχος σε 14 περιοχές

Η προανάρτηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε Χαλκιδική, Βοιωτία, Φωκίδα (μέχρι 21 Απριλίου) και αναμένεται τον Απρίλιο σε Μαγνησία και Αχαΐα. Ανάρτηση δηλώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο (Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Σουφλί) μέχρι 11 Απριλίου και στη Δυτική Αττική (Οινόη και Μέγαρα) μέχρι 12 Μαΐου. Αναμένεται σε Καρδίτσα, Λάρισα, Θεσπρωτία και Ιωάννινα.

Συμπληρώνεται το παζλ

Η συλλογή δηλώσεων ολοκληρώνεται σε όλη την επικράτεια, εκτός από Κέρκυρα και Θεσπρωτία, όπου θα αρχίσει στις αρχές του 2023. Στις 8 Απριλίου λήγει η παράταση στο Ηράκλειο και στις 18 Απριλίου στα Χανιά. Έληξε στις 15 Μαρτίου η προθεσμία σε Κυκλάδες και Ρέθυμνο, αλλά θα ενεργοποιηθεί τρίμηνη παράταση λόγω χαμηλής συμμετοχής.

Καββαδάς με Λιβάνιο για Λευκάδα

Επανειλημμένες επαφές με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο και τη διοίκηση του Κτηματολογίου είχε ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Θανάσης Καββαδάς, από τις οποίες προέκυψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμπληρωματική σύμβαση για την ανάρτηση των 5.348 γεωτεμαχίων, για τα οποία έγιναν αυτοψίες, και θα δοθεί παράταση στους ιδιοκτήτες.

Ακούνε τους εργαζομένους

Μέσα στον Φεβρουάριο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο ζήτησε από τους εργαζομένους ενδελεχή ενημέρωση για την καθημερινότητά τους, από την οποία προέκυψαν «τριτοκοσμικές καταστάσεις που επικρατούν στα κτηματολογικά γραφεία ανά τη χώρα, με τις ουρές, την ελλιπή εξυπηρέτηση των πολιτών και το καθεστώς τρομοκρατίας που δημιουργούν οι αγωγές κατά υπαλλήλων».

Βλέπουν ιδιωτικοποίηση

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο προειδοποιεί ότι «αν δεν γίνουν αμέσως παρεμβάσεις για ενίσχυση του προσωπικού, τότε όλα τα παραπάνω γίνονται προσχεδιασμένα, ώστε να φέρουν την κοινωνία απέναντι στους εργαζομένους και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με στόχο μία από τις πλουσιότερες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου να καταλήξει σε χέρια ιδιωτών».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ