Στήριξη των ομογενών μόνο στα λόγια

Στήριξη των ομογενών μόνο στα λόγια

Συναντήσεις με την Προέδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τους αρχηγούς των κομμάτων είχε αντιπροσωπεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ, καθώς τα προβλήματα της μειονότητας όλο και μεγαλώνουν.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Βαγγέλη Ντούλε, τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλη Κάγιο, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Γιώργο Τζομάκα, τον γενικό γραμματέα της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Δημήτρη Μαλιούκη και τον πρόεδρο ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ Φρέντι Μπελέρη, μετέφερε και παρουσίασε τα αιτήματα για τη διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού το ερχόμενο φθινόπωρο, τη χρήση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, το περιουσιακό, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης. Η αντιπροσωπεία περιέγραψε επίσης τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την πανδημία αλλά και τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης.

Όπως ενημέρωσαν οι ομογενείς, στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κατοχύρωση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού των μελών της μειονότητας, μέσα από την υιοθέτηση σχετικής νομοθεσίας από το αλβανικό κράτος, ειδικά εν όψει της διεξαγωγής απογραφής πληθυσμού το ερχόμενο φθινόπωρο. Συζητήθηκε, επίσης, η εν εξελίξει κτηματολογική εγγραφή στην Αλβανία, η οποία θα πρέπει να διασφαλίσει πλήρως και αδιαμφισβήτητα τα περιουσιακά δικαιώματα των μελών της μειονότητας. Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ομογενείς μας και τους ενημέρωσε ότι θα κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας ρύθμιση για την αύξηση της εθνικής σύνταξης των ομογενών και των παλιννοστούντων.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: dropolinews.gr


Σχολιάστε εδώ