Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

MAURICE SENDAK
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

Το βιβλίο που χαρακτηρίστηκε ως «το καλύτερο παιδικό βιβλίο όλων των εποχών»,
κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Στις 28 Μαρτίου 2022 θα αρχίσει ο κακός χαμός!



Με μεγάλη περηφάνια, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν για πρώτη φορά στα ελληνικά το έργο του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα και εικονογράφου Maurice Sendak. Το πρώτο από τα βιβλία του που κυκλοφορεί είναι το εμβληματικό εικονογραφημένο παραμύθι Η χώρα των τεράτων σε μετάφραση του Γιάννη Παλαβού.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1963 στην Αμερική με τίτλο Where the Wild Things Αre και έκτοτε παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία μέχρι και σήμερα. Συμπεριλαμβάνεται σε κάθε έγκυρη λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο παιδικό βιβλίο όλων των εποχών» από το περιοδικό Time.

♦          ♦          ♦

Όταν ο μικρός Μαξ φοράει τη στολή του λύκου και αρχίζει τις σκανταλιές, η μητέρα του τον φωνάζει «ΤΕΡΑΣ!» και τον στέλνει στο δωμάτιό του. Τότε ο Μαξ θυμωμένος θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για τη χώρα των τεράτων. Τα τέρατα θα τον ανακηρύξουν βασιλιά τους και θα αρχίσουν μαζί του τον ΚΑΚΟ ΧΑΜΟ! Όμως, μετά τον κακό χαμό, ο Μαξ θα επιθυμήσει το σπίτι του. Και το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει…

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα  

Ο Μορίς Σέντακ (Maurice Sendak) έχει χαρακτηριστεί από τους New York Times ως ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης παιδικών βιβλίων του 20ού αιώνα και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία όπως το Caldecott Medal για τη Χώρα των τεράτων το 1964. Το 1970 του απονεμήθηκε το βραβείο Hans Christian Andersen για την προσφορά του ως εικονογράφου βιβλίων για παιδιά. Το 1983 έλαβε το βραβείο Laura Ingalls Wilder της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών για το σύνολο του έργου του και το 1996 τιμήθηκε με το National Medal of Arts των Η.Π.Α. ως αναγνώριση για τη συμβολή του στην αμερικανική τέχνη. Το 2003 του απονεμήθηκε το πρώτο Βραβείο στη Μνήμη της Astrid Lindgren, διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας που θέσπισε η σουηδική κυβέρνηση.
Όπως έχει αναφέρει και ο μεγάλος «παραμυθάς» Neil Gaiman: «Ήταν μοναδικός, παράξενος, ευφυής, σοφός, μαγικός. Έκανε τον κόσμο καλύτερο με την τέχνη του».


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Ηλικία: 3+
Κατηγορία:  Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
ISBN 978-960-484-805-8


Σχολιάστε εδώ