Γαλάζια αγωνία για την ακρίβεια

Γαλάζια αγωνία για την ακρίβεια

Βαρύ το κλίμα στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ

Βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των γαλάζιων βουλευτών, καθώς το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον δείκτη της κοινωνικής έ­ντασης (δυσφορίας).

Ιδίως δε όσοι εκλέγονται στην περιφέρεια και έχουν πιο άμεση επαφή με τους πολίτες γίνονται αποδέκτες της αγωνίας τους, της απογοήτευσης αλλά και της βαθιάς ανησυχίας τους για την επόμενη ημέρα. «Κάντε κάτι, έχουμε φτάσει στα όριά μας», είναι η κοινή συνισταμένη όσων ακούν οι κυβερνητικοί βουλευτές από τους ψηφοφόρους τους, αλλά όχι μόνο. Προϊόντος του χρόνου ο προβληματισμός στα ενδότερα του κυβερνώντος κόμματος μεγαλώνει, καθώς όλοι, ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι, αντιλαμβάνονται ότι οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας θα μεταφραστούν σε… πολιτικό κόστος.

Για την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τη Νέα Δημοκρατία. Εξ ου και τις προηγούμενες ημέρες τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα κεντρικά γραφεία το κόμματος έγιναν… παραλήπτες της αγωνίας μεγάλου αριθμού βουλευτών και της έκκλησής τους: «Χρειάζονται γενναία μέτρα για να ανακουφιστούν οι πολίτες». Συνοδευόταν δε με την επισήμανση: «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, δεν υπάρχουν περιθώρια για ημίμετρα και καθυστερήσεις»!

Το κλίμα στις τάξεις των γαλάζιων βουλευτών δεν φαίνεται να βελτιώθηκε σημαντικά μετά την εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων. Αρκετοί εξ αυτών έχουν την άποψη ότι αυτά δεν επαρκούν για να ανακουφίσουν ουσιαστικά τον κόσμο και ότι θα έπρεπε να είναι πιο γενναία. Υπογραμμίζουν δε ότι κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα και πως όσα μέτρα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με την ακρίβεια να τρέχει, σε μία – δύο εβδομάδες θα έχουν χάσει την απόδοσή τους. Η ανησυχία των γαλάζιων βουλευτών κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητη είναι.

Όλες οι έρευνες που έγιναν το τελευταίο διάστημα δείχνουν καθαρά ότι η ακρίβεια έχει προκαλέσει μεγάλη πολιτική φθορά στην κυβέρνηση. Εύλογο από κάθε άποψη, καθώς το θέμα αφορά τα οικονομικά των νοικοκυριών και δυσκολεύει την καθημερινότητα και την επιβίωσή τους. Ενδεικτικό είναι ότι σε σχετική έρευνα το 82,3% θεωρεί την ακρίβεια ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, που είναι η πανδημία.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ