Δήγμα γραφής

Δήγμα γραφής

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


Αυτά τα παιδιά τι θα γίνουν;

Δεν είναι 10, 20 ή 50… Είναι ένα εκατομμύριο παιδιά που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους, την Ουκρανία. Πρόκειται για «μαύρη ιστορική πρωτιά», δηλώνει ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF.

Χαστούκι από Λαγκάρντ…

Ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λα­γκάρντ θα επιστρέψει το μετάλλιο της Τάξης της Φιλίας που της είχε απονεμηθεί από την κυβέρνηση της Μόσχας την εποχή που ήταν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Καίρια επιτυχία

«Καταπληκτικά νέα, ευχαριστώ όλους τους σκιώδεις εισηγητές! Οι περιφερειακοί οικονομικοί λογαριασμοί για τη γεωργία απέκτησαν εγγυημένη δομή και αξιοπιστία. Από το 2023 οι νέοι κανόνες θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, διασφαλίζο­ντας την ευρεία διάθεση νέων δεδομένων», τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης μετά την ψήφιση της πρότασής του με συντριπτική πλειοψηφία 625 ψήφων από 697 παρόντες ευρωβουλευτές.

Ένα βήμα προς το πουθενά

«Δεν υπάρχει λογική δικαιολογία γι’ αυτόν τον πόλεμο. Ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας είναι άδικος και παράλογος. Η Ουκρανία ήταν και παραμένει μια χώρα κοντά μας. Πολλοί από εμάς έχουμε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους που ζουν στην Ουκρανία. Οι πατέρες και οι παππούδες μας πολέμησαν μαζί ενάντια στον ναζισμό. Η απομόνωση της Ρωσίας από τον υπόλοιπο κόσμο σημαίνει περαιτέρω πολιτιστική και τεχνολογική υποβάθμιση της χώρας μας. Ο πόλεμος με την Ουκρανία είναι ένα βήμα προς το πουθενά», επισημαίνουν σε επιστολή τους 6.000 επιστήμονες και δημοσιογράφοι.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ