Αντώνης Μήνου στο “Π”: Το αύριο της Εθνικής καλύτερο από το χθες

Αντώνης Μήνου στο “Π”: Το αύριο της Εθνικής καλύτερο από το χθες

Του
ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝΟΥ
Παλαίμαχου Διεθνή Τερματοφύλακα


Κάθε αρχή, κάθε ξεκίνημα απαιτεί διάθεση και αισιοδοξία. Έτσι πρέπει να γίνει και με την Εθνική και τον νέο της προπονητή, τον κ. Πογιέτ, ο οποίος πιστεύω ότι διαθέτει την πείρα και τις παραστάσεις για να τη βοηθήσει να βαδίσει σε ένα μονοπάτι επιτυχιών.

Σε ό,τι αφορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που κανονικά πρέπει να αποτελεί τον καθρέφτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, άποψή μου είναι ότι οφείλουν να συνδράμουν στην πράξη και οι ομάδες με το να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερους έλληνες ποδοσφαιριστές στους αγώνες τους. Είναι αδιανόητο να ακούς ενδεκάδα ελληνικής ομάδας με έναν ή και κανέναν έλληνα ποδοσφαιριστή στις τάξεις της. Πρόκειται για κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει, διότι το γεγονός σαφώς και αντανακλά στην Εθνική και στις επιδόσεις της. Η αγαπημένη όλων των Ελλήνων δεν πρόκειται να έχει το μέλλον που ονειρεύεται, αν τα δικά μας παιδιά δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που αξίζουν.

Σε ό,τι αφορά τις κλήσεις, προφανώς και είναι στην ευχέρεια του προπονητή να καλέσει εκείνους που πιστεύει ότι αξίζουν να φορούν το εθνόσημο. Αν μάλιστα επιτελεί το έργο του μακριά από συμβιβασμούς και ισορροπίες, τόσο το καλύτερο. Θέλω να πιστεύω πως έτσι θα λειτουργήσει, επειδή δεν είναι… χθεσινός, γνωρίζοντας και πώς να κινηθεί και τι ακριβώς να πράξει. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν περισσεύει κανείς.

Όσοι έχουν την ενέργεια και τη φλόγα να στηρίξουν την Εθνική πρέπει να είναι παρόντες, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Αρκεί ο καθένας που φορά το εθνόσημο και όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουν βαθιά μέσα τους πως η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και συμβιβασμοί δεν χωράνε. Με το πνεύμα αυτό νιώθω πως το αύριο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μπορεί να είναι καλύτερο από το χθες. Και εννοείται με τη στήριξη όλων μας, διότι δεν νοείται η Εθνική να αγωνίζεται μπροστά σε άδεια ή μισοάδεια γήπεδα. Και όλα θα πάνε καλά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: soccerpractor.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ