Το Κτηματολόγιο… ρίχνει κυβερνήσεις

Κυβερνητική κρίση προκάλεσε στη γειτονική Ιταλία η μη επικαιροποίηση (για μία ψήφο) των κριτηρίων κτηματογράφησης και αξιολόγησης των ιταλικών ακινήτων, που σήμερα βασίζονται σε εκτιμήσεις του 1991, με τα νέα κτίρια να ανέρχονται περίπου στα 1,2 εκατομμύρια, μια διαφορά της τάξεως του 20% περίπου, η οποία επηρεάζει και τους φορολογικούς συντελεστές σε πολλές πόλεις.

Επέλεξαν… Choose

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 496/2022 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής – ακύρωσης της Httpool κατά της απόφασης του Κτηματολογίου, η οποία ανέδειξε ανάδοχο του διαγωνισμού επικοινωνίας την Choose ΑΕ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Inspire» (ύψους 345.000 ευρώ), το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Απάντηση σε Βελόπουλο για Αγρίνιο

Απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο για τα προβλήματα στο Αγρίνιο, εξαιτίας της μη λειτουργίας του Β’ Υποθηκοφυλακείου, το Κτηματολόγιο ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν συσταθεί τα Κτηματολογικά Γραφεία Δυτικής Ελλάδας, Αιγιαλείας Αιγίου, Μεσολογγίου, Πύργου και Αμαλιάδας, ενώ απομένει το Αγρίνιο για να λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ