ΔΥΟ ΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΜΙΚΡΟΝ H2O

ΔΥΟ ΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΜΙΚΡΟΝ H2O

Συγγραφέας
Μαρία Αλεξοπούλου
Εικονογράφηση
Λένια Οικονόμου


Το παραμύθι Δύο ήτα και ένα όμικρον μας διηγείται την πορεία του νερού, από τη δημιουργία του κόσμου μέχρι σήμερα. Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό για την επιβίωση του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών. Εκατομμύρια ανθρώπων δυστυχούν γιατί στερούνται το καθαρό νερό.
«Τι θα κάνει τον άνθρωπο ν’ αγαπά περισσότερο και να σέβεται το νερό κυρία Κλειώ;», ρώτησε με αγωνία ο Αλέξης τη δασκάλα του.
«Οι καλύτεροι άνθρωποι, που έχουν λογική και αγάπη για τους συνανθρώπους τους. Και πάλι εσείς, τα νέα παιδιά, με την τρυφερή καρδιά και το ανοιχτό μυαλό», τον διαβεβαίωσε η άξια δασκάλα τους.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Μαρία Αλεξοπούλου – Καλλιμουράτογλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού. Στο πλαίσιο των ευρύτερων μορφωτικών της αναζητήσεων παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και ημερίδες σε σχέση με την πληροφορική, το λαϊκό παραμύθι, τη συγγραφή παιδικού βιβλίου και μυθιστορήματος, τη θεατρική γραφή, την κατασκευή πάνινης κούκλας κ.ά. με καταξιωμένους δημιουργούς των γραμμάτων και των τεχνών. Έχει παρακολουθήσει διετή κύκλο μαθημάτων γεωπονίας και κηπουρικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2001-2002) ενώ έχει πραγματοποιήσει πολλές κουκλοθεατρικές παραστάσεις σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και σε κοινωφελή ιδρύματα (Ένωση Σμυρναίων, Εστία Νέας Σμύρνης). Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά. Έχει διακριθεί για την κοινωνική της προσφορά και για τη φιλοζωική της δράση.
e-mail επικοινωνίας: [email protected]

…και την εικονογράφο 

Η Λένια Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στη σχολή Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του ΕΜΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σχεδιασμός Χώρος-Πολιτισμός». Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις. Έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και για το σχεδιασμό εξωφύλλων. Ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος, εργάστηκε για πολλές θεατρικές παραστάσεις. Το 2014-2015 συντόνισε και οργάνωσε ομάδα εικαστικών για το site του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», όπου διαμέσου των έργων τους απεικονίστηκε η κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας ενώ το 2016 οργάνωσε και επιμελήθηκε την ομαδική έκθεση Carta Povera, στην γκαλερί Αγκάθι, στην Αθήνα.
https://leniaeconomou.weebly.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΣΤΡΟΝ

Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-625-040-8


Σχολιάστε εδώ