Απόλυτος και… κυρίαρχος ο Ολυμπιακός νίκησε με “κατοστάρα” τον Παναθηναϊκό

Απόλυτος και… κυρίαρχος ο Ολυμπιακός νίκησε με “κατοστάρα” τον Παναθηναϊκό

Η ομάδα του Μπαρτζώκα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και συνέτριψε με «κατοστάρα» τον Παναθηναϊκό (101-73) κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου (17-8 το ρεκόρ του).

Οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το τέλειο παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Με σούπερ άμυνα που δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να πετύχουν περισσότερους από 13π. στην πρώτη περίοδο και επιθετικές αιχμές τους Φαλ, Ντόρσεϊ και Ζαν-Σαρλ, επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και πήραν μια διαφορά 25π. (38-13, στο 10’).

Μόνο στην εκκίνηση της 3ης περιόδου πάλεψε το «τριφύλλι», από το οποίο διασώθηκαν οι Μέικον (23 πόντοι) και Παπαγιάννης (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Μπαρτζώκας: “Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μοίρασε συγχαρητήρια για την ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού, έσπευσε, όμως, να ρίξει τους τόνους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

“Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και τους φιλάθλους μας. Πριν αρχίσει ήταν ένα περίπλοκο ματς για εμάς. Είχαμε μόνο μια μέρα και μια σύντομη προπόνηση για να προετοιμάσουμε τους παίκτες. Επίσης, είχαμε ξοδέψει πολλή ενέργεια στην αναμέτρηση στο Κάουνας και συμπεριλαμβανομένου και του ταξιδιού, ήταν ένα ερωτηματικό για εμάς πόση ενέργεια θα είχαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Βέβαια το κίνητρο σε τέτοιου είδους ματς, όπως αυτά με τον Παναθηναϊκό, είναι πάντα τεράστιο. Ειδικά για τους φιλάθλους μας που ‘σπρώχνουν’ τους παίκτες μας να παίξουν δυνατά. Ήταν, όμως, απλά ένας αγώνας και μια νίκη στην κανονική διάρκεια. Πρέπει να σκεφτούμε πως έχουμε ακόμη τρία ματς και ειδικά αυτό που ακολουθεί στην Γαλλία με την Μονακό είναι πολύ δύσκολο”.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε: “Προφανώς είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα για εμάς. Ο τρόπος που πατήσαμε στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν τραγικός και παρότι προσπαθήσαμε στα επόμενα δεκάλεπτα όπου κατά κάποιο τρόπο ισορροπήσαμε το σκορ, αυτή η εμφάνιση στην πρώτη περίοδο ήταν τόσο κακή που δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο”.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…

Φωτο: Olympiakos bc


Σχολιάστε εδώ