Ο πρέσβης και οι δύο πρόξενοι πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον απεγκλωβισμό Ελλήνων

Ο πρέσβης και οι δύο πρόξενοι πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον απεγκλωβισμό Ελλήνων

Με ανεβασμένες μετοχές στο Νεοκλασικό ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος και οι δύο γενικοί πρόξενοι, Οδησσού Δημήτρης Δόχτσης και Μαριούπολης Μανώλης Ανδρουλάκης, που έμειναν στις θέσεις τους και, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, απέδειξαν ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ύπαρξης των δύο αυτών ιστορικών προξενείων σε δύο περιοχές με βαθύτατους συμβολισμούς για την Ελλάδα.

Ο κ. Κωστελένος οδήγησε με ασφάλεια και μετά από πολλές περιπέτειες το κομβόι των αυτοκινήτων από τη Μαριούπολη μέχρι τη Μολδαβία, αν και τώρα είναι μάλλον αμφίβολη η επιστροφή του στη Μαριούπολη, απ’ όπου αναζητείται τρόπος για α­σφαλή απεγκλωβισμό του γενικού προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος μέχρι τώρα έμεινε εκεί, βρίσκοντας καταφύγιο στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί από όλο σχεδόν το ξένο προσωπικό του οργανισμού.

Ο Δημήτρης Δόχτσης στην Οδησσό έχει πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις μεταφοράς ελλήνων πολιτών στα σύνορα με τη Μολδαβία, μετακινώ­ντας και έλληνες ναυτικούς που είχαν αποκλειστεί στα πλοία τους στο λιμάνι της πόλης.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ