Αχτσιόγλου: “Φτωχοποίηση με υπογραφή Μητσοτάκη – Απώλεια πάνω από 14% στην αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού”

Αχτσιόγλου: “Φτωχοποίηση με υπογραφή Μητσοτάκη – Απώλεια πάνω από 14% στην αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού”

Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, όπως ζητάμε εδώ και μήνες,στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, οδηγεί σε συνθήκες φτωχοποίησης τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχςη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Και προσθέτει: “Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτικά για τις συνέπειες των επιλογών του κ. Μητσοτάκη και τη διαρκή μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων:

• Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του καθαρού κατώτατου μισθού ξεπέρασε το 14% τον Ιανουάριο του 2022 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

• Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του μεικτού κατώτατου μισθού ανήλθε σε 12,1%. Η αύξηση κοροϊδία του 2% τον Ιανουάριο περιόρισε μόλις κατά 0,2% την απώλεια της αγοραστικής δύναμης. Δηλαδή χωρίς αυτήν η απώλεια θα ήταν 12,3%.

• Τον Δεκέμβριο η μείωση της αγοραστικής δύναμης του μεικτού κατώτατου μισθού ήταν 10,4% και του καθαρού 12,1%.

Οι συνέπειες της ακρίβειας και της καθήλωσης του κατώτατου μισθού είναι ακόμα πιο οδυνηρές για εργαζόμενους σε καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Μάλιστα, το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς ο πληθωρισμός από 6,2% τον Ιανουάριο ανέβηκε σε 7,2% τον Φεβρουάριο.

Mε υπεκφυγές, ψέματα και επιδότηση της αισχροκέρδειας η κυβέρνηση συνεχίζει να χλευάζει τις ανάγκες της κοινωνίας” καταλήγει η δήλωση.​

 


Σχολιάστε εδώ